« Secţiuni « Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 

Regulamentul privind operatiunile cu titluri de stat emise in forma dematerializata
29.08.2008 | JURIDICE.ro, SOVA & ASOCIATII

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 626 din 28 august 2008, a fost publicat Ordinul ministrului economiei si finantelor nr. 2509/2008 pentru aprobarea Regulamentului privind operatiunile cu titluri de stat emise in forma dematerializata.

Regulamentul privind operatiunile cu titluri de stat emise in forma dematerializata stabileste:
a) termenii si conditiile generale privind plasarea titlurilor de stat emise de Ministerul Economiei si Finantelor in forma dematerializata, in moneda nationala sau in valuta, pe piata interna;
b) obligatiile entitatilor mandatate de Ministerul Economiei si Finantelor sa administreze piata primara si/sau secundara a titlurilor de stat;
c) obligatiile entitatii mandatate de Ministerul Economiei si Finantelor sa administreze sistemul de depozitare si decontare a titlurilor de stat.

Emiterea titlurilor de stat se face in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 64/2007 privind datoria publica, conform unui calendar previzional anual, stabilit si anuntat in luna decembrie a fiecarui an de Ministerul Economiei si Finantelor.

In sensul dispozitiilor regulamentului, pietele primare si secundare de titluri de stat reprezinta un sistem pentru plasarea si tranzactionarea acestor instrumente financiare, caracterizat prin faptul ca:
a) functioneaza regulat;
b) reglementarile emise de autoritatile de reglemenatre si supraveghere sau de administratorul de piata definesc conditiile de functionare si de acces pe piata respectiva;
c) respecta cerintele de raportare si transparenta stabilite prin reglementari, in vederea asigurarii protectiei investitorilor.

Facem precizarea ca in cazul incalcarii prevederilor regulamentului, sanctiunile vor fi aplicate de Banca Nationala a Romaniei si/sau de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.

Pentru STIRI.JURIDICE,
SOVA & ASOCIATII

Sova si asociatii

 
Secţiuni: Lege 9 | Toate secţiunile
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD