Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Jud. dr. Livia Doina Stanciu, președintele ÎCCJ, a participat la Conferinţa auditorilor de justiţie din anul I


19 martie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat publicității miercuri, 18 martie 2015, un comunicat cu privire la participarea jud. dr. Livia Doina Stanciu, președintele instanței supreme, la Conferinţa auditorilor de justiţie din anul I „Întâlnire de bun augur”, organizată de Institutul Naţional al Magistraturii în Aula institutului.

În cadrul întâlnirii, preşedintele ÎCCJ a evidenţiat importanţa formării profesionale a auditorilor de justiţie, în contextul modificărilor legislative intervenite, cu referire la intrarea în vigoare a noilor coduri în materie penală şi civilă şi a noilor cerinţe ale spaţiului juridic european.

Preşedintele instanţei supreme a făcut aprecieri asupra importanţei rolului profesiei de magistrat în societatea noastră, precum şi cu privire la standardele etice asociate acesteia, profesie ce poate fi caracterizată prin integritate, moralitate, demnitate şi corectitudine. A apreciat, de asemenea, că pentru formarea unei puternice conştiinţe a acestei profesii este nevoie de o reală pregătire morală şi vocaţională a magistraţilor, pe tot parcursul evoluţiei profesionale a acestora: „un magistrat trebuie să fie înţelept”, „un magistrat trebuie să fie un om puternic, „un magistrat trebuie să fie demn”, „un magistrat trebuie să fie modest”, „magistratul trebuie să fie integru şi dedicat profesiei sale”.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică