Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept constituţional
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti
3 comentarii

Curtea Supremă din Canada declară neconstituțională Legea privind combaterea spălării banilor


20 martie 2015 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Drept constitutional
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Curtea Supremă de Justiție din Canada a decis că Legea privind combaterea terorismului și a spălării de bani este parțial neconstituțională, întrucât transformă avocații în agenți ai guvernului, împotriva voinței lor, și nu protejează interesele clienților, transformând societățile de avocatură în arhive ce pot fi utilizate de poliție și parchete, așa cum a susținut și reclamanta, Federația Societăților de Drept.

Legea obligă intermediarii financiari, inclusiv avocații, să colecteze informații pentru a verifica identitatea celor în numele cărora intermediază tranzacții, să țină evidențe detaliate ale tranzacțiilor și să dezvolte programe interne pentru a asigura aplicarea normei. Legea permite autorităților să verifice și să ridice documente ale avocaților, fără mandat, și obligă avocații să denunțe activitățile financiare suspicioase ale clienților.

:: sursa: Buletinul Informativ al CCBE nr. 40/2015

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti









Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
7 years ago

Pe plaiurile Uniunii Europene s-a pronunțat și CEDO în Michaud c. Franței (tradusă și în limba română aici http://hudoc.echr.coe.int/sites/eng/pages/search.aspx?i=001-126338) dar și Curtea Constituțională din Belgia după ce a întrebat în prealabil și pe Curtea de Justiție (C-305/05 http://curia.europa.eu/juris/document/document_print.jsf?doclang=RO&text=&pageIndex=0&part=1&mode=lst&docid=61675&occ=first&dir=&cid=444959 ) (răspunsul final al curții constituționale poate fi citit aici http://www.ccbe.eu/fileadmin/user_upload/NTCdocument/Decision_from_Court_2_1215411986.pdf)

Constantin POPA
7 years ago

Poate nu strică să vedeţi şi proiectul noului Cod de procedură fiscală şi obligaţiile instituite de acesta inclusiv în sarcina avocaţilor…
Curat secret profesional dacă va fi adoptat proiectul aşa cum este în forma văzută de mine! Vom fi informatorii fiscului – incredibil!

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro