Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Barourile europene și CCBE solicită eliminarea plății TVA pentru servicii legale


20 martie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Baroul din Paris a înaintat o cerere Consiliului de Stat al Franței prin care solicită consultarea CJUE cu privire la compatibilitatea Directivei 2006/112/EC (Directiva TVA) cu Carta drepturilor fundamentale.

Baroul dorește recunoașterea dreptului fiecărui individ, care nu este supus înregistrării în materie de TVA, de a-și deduce cheltuielile cu servicii legale și servicii conexe procedurilor legale, sub aceleași condiții ca cei care sunt înregistrați ca plătitori de TVA.

Din 1997, CCBE a încercat în mod repetat să obțină eliminarea sau reducerea TVA pentru servicii legale pentru persoane fizice, întrucât, prin această taxă, sunt încălcate drepturi fundamentale precum: accesul la justiției și egalitatea de arme. În prezent, CCBE, împreună cu Barourile din Belgia, a înaintat o excepție de neconstituționalitate, în fața Curții Constituționale belgiene, prin care solicită eliminare acestei prevederi. De asemenea, CCBE a înaintat cazul și către CJUE.

:: sursa: Buletinul Informativ al CCBE nr. 40/2015

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii