Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

PICCJ. Evaziune fiscală, spălare de bani. Audieri


19 martie 2015 | Elena TOMACINSCHI, Georgiana-Camelia LUCIU, Elena TOMACINSCHI

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

PICCJ. Evaziune fiscală, spălare de bani. Audieri. 

În continuarea cercetărilor în patru cauze penale având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au procedat la audierea mai multor persoane, care au desfăşurat în cadrul unor societăţi comerciale activităţi de videochat, fără a evidenţia veniturile astfel obţinute în documentele contabile, sustrăgându-se în acest mod de la plata impozitelor şi taxelor aferente bugetului de stat, în condiţiile în care sumele de bani încasate sunt unele substanţiale.

În urma percheziţiilor derulate de poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor, au fost identificate şi ridicate sumele de 112.000 euro, 109.000 dolari şi 486.400 lei, fiind indisponibilizată suma de 16 milioane dolari. De asemenea, s-a instituit sechestru asigurător asupra 7 imobile şi 5 autoturisme.

În documentarea activităţii infracţionale, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale al Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia LUCIU
Elena TOMACINSCHI

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică