Varia
JURIDICE

Robert Cazanciuc a fost în vizită de lucru în Croația


23 martie 2015 | JURIDICE.ro
Secţiuni: VARIA
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Ministerul Justiției a dat publicității vineri, 20 martie 2015, un comunicat cu privire la vizita de lucru a ministrului justiției, Robert Marius Cazanciuc, la Zagreb, la invitația omologului croat, Orsat Miljenic, în perioada 19-20 martie 2015.

Robert Cazanciuc: „Avem o relație bilaterală în domeniul justiției foarte bună care s-a dezvoltat constant în ultimii ani prin vizite reciproce și un dialog constant în cadrul comun european, iar acest dialog este important mai ales în zona de cooperare în contextul evoluțiilor specifice la nivelul Uniunii Europene. Am vizitat împreună penitenciarul din Zagreb și am discutat despre modalitățile concrete de îmbunătățire a condițiilor de detenție, iar concluzia comună a fost că doar prin atragerea unor surse externe de finanțare este posibil să realizăm aceste investiții. În acest context, ministrul croat s-a alăturat demersului pe care l-am lansat, în parteneriat cu Italia, și a semnat scrisoarea comună adresată vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, prin care atragem atenția asupra nevoii de finanțare a sistemelor de penitenciare din statele membre ale Uniunii Europene și solicităm implicarea financiară a Comisiei. Croația este al 11-lea stat membru care se alătură acestui  demers și sper că acest proiect va deveni realitate cât mai repede cu putință. În cursul zilei de vineri, vom avea o nouă întâlnire în care vom aborda teme ce vizează modalitățile de revizuire a hărții judiciare din cele două state, în condițiile în care Croația va proceda la o amplă reorganizare a sistemului, noua lege cu privire la circumscripțiile și sediile instanțelor prevăzând că se vor desființa, de la 1 aprilie, 43 de tribunale municipale și, de la 1 iulie, își vor înceta activitatea alte 39 de tribunale contravenționale. În același timp, vom discuta și despre cooperarea în domeniul probațiunii, dar și despre experiența bilaterală în domeniul afacerilor europene.”

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro