Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Taxele pentru copiile electronice ale înregistrării şedinţelor de judecată
24.03.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Lege 9, Procedură civilă, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii şi-a însuşit în ședința de joi, 19 martie 2015, punctul de vedere al Direcţiei legislaţie, documentare şi contencios nr. 25446/2014, cu observaţiile formulate de Comisia nr. 1 şi a decis sesizarea Ministerului Justiţiei cu următoarele propuneri de modificare şi completare a O.U.G. nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru:
– la art. 9, după lit. l) se introduce o nouă literă, lit. m), cu următorul cuprins: „m) cereri pentru obţinerea unei copii electronice a înregistrării şedinţei de judecată, formulate potrivit art. 231 alin. (5) din Codul de procedură civilă – 10 lei.”

– la art. 9 , alineatul existent devine alineatul (1) şi se introduc două noi alineate, alin. (2) şi (3) cu următorul cuprins: „(2) În cazul în care cererea a fost comunicată, potrivit legii, prin fax sau prin poştă electronică, taxa datorată de partea pe a cărei cheltuială sunt întocmite copii de pe cerere, în condiţiile art. 149 alin. (4) din Codul de procedură civilă, este de 0,20 lei/pagină.
(3) Dispoziţiile alin. (2) se aplică în mod corespunzător în cazul în care instanţa, din oficiu, întocmeşte copii de pe actele dosarului în condiţiile art. 149 alin. (2) şi (3) din Codul de procedură civilă.”

– după art. 9, se introduce un nou articol, art. 9^1 cu următorul cuprins: „Art. 9^1 – Taxa datorată conform art. 9 alin. (2) şi (3) se constituie venit propriu în bugetul instanţei. Pentru judecătorii şi tribunale specializate, taxa se face venit la bugetul tribunalului pe raza căruia se află instanţa care a avansat aceste cheltuieli.”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti