Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Taxele pentru copiile electronice ale înregistrării şedinţelor de judecată


24 martie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Noutăți legislative, Procedură civilă, Sistemul judiciar

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii şi-a însuşit în ședința de joi, 19 martie 2015, punctul de vedere al Direcţiei legislaţie, documentare şi contencios nr. 25446/2014, cu observaţiile formulate de Comisia nr. 1 şi a decis sesizarea Ministerului Justiţiei cu următoarele propuneri de modificare şi completare a O.U.G. nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru:
– la art. 9, după lit. l) se introduce o nouă literă, lit. m), cu următorul cuprins: „m) cereri pentru obţinerea unei copii electronice a înregistrării şedinţei de judecată, formulate potrivit art. 231 alin. (5) din Codul de procedură civilă – 10 lei.”

– la art. 9 , alineatul existent devine alineatul (1) şi se introduc două noi alineate, alin. (2) şi (3) cu următorul cuprins: „(2) În cazul în care cererea a fost comunicată, potrivit legii, prin fax sau prin poştă electronică, taxa datorată de partea pe a cărei cheltuială sunt întocmite copii de pe cerere, în condiţiile art. 149 alin. (4) din Codul de procedură civilă, este de 0,20 lei/pagină.
(3) Dispoziţiile alin. (2) se aplică în mod corespunzător în cazul în care instanţa, din oficiu, întocmeşte copii de pe actele dosarului în condiţiile art. 149 alin. (2) şi (3) din Codul de procedură civilă.”

– după art. 9, se introduce un nou articol, art. 9^1 cu următorul cuprins: „Art. 9^1 – Taxa datorată conform art. 9 alin. (2) şi (3) se constituie venit propriu în bugetul instanţei. Pentru judecătorii şi tribunale specializate, taxa se face venit la bugetul tribunalului pe raza căruia se află instanţa care a avansat aceste cheltuieli.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică