BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
Print Friendly, PDF & Email

ANCOM. Controale efectuate pe piața de comunicații electronice și de servicii poștale în 2014

25.03.2015 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații a dat publicității marți, 17 martie 2015, un comunicat cu privire la controalele efectuate pe piața de comunicații electronice și de servicii poștale din România, în anul 2014, în vederea verificării respectării normelor legale.

În piaţa de comunicaţii electronice, în anul 2014, ANCOM a efectuat 3.996 de acţiuni de control. În urma acestora, au fost transmise 304 notificări şi au fost aplicate 374 de avertismente şi 79 de amenzi, în cuantum total de 388.000 de lei. Pe piaţa transmisiunilor de date şi a accesului la internet s-au efectuat 761 de acţiuni de control, iar ca urmare a încălcărilor constatate, au fost întocmite 13 notificări, prin acestea Autoritatea acordând contravenienților un termen în vederea formulării unui punct de vedere. De asemenea, au fost aplicate 14 avertismente şi 3 amenzi contravenţionale în valoarea totală de 15.000 de lei.

Pe piaţa serviciilor poştale, în anul 2014, ANCOM a efectuat 1.367 de acţiuni control, fiind întocmită o notificare și aplicate 121 de avertismente şi 14 amenzi, în cuantum total de 62.500 de lei

Cristin Popa, director executiv în cadrul ANCOM: “Direcția Executivă Monitorizare și Control din cadrul ANCOM a derulat pe parcursul anului 2014 mai multe campanii de verificare a furnizorilor care nu își îndeplinesc obligațiile de informare ce le revin conform legii. Sunt furnizori care își modifică datele la Oficiul Național al Registrului Comerțului fără a anunța și la ANCOM sau care nu transmit către autoritate, așa cum spune legea, raportările de date statistice sau privind veniturile și investițiile pentru anul 2013”.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week