Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Baroul Bistrița-Năsăud. Modificarea regulamentului organizării alegerilor organelor de conducere
25.03.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Baroul Bistrița-Năsăud a dat publicității marți, 24 martie 2015, Decizia nr. 10 din 6 martie 2015 privind modificarea Regulamentului pentru organizarea alegerilor organelor de conducere ale Baroului și CAA-Bistrița-Năsăud.

Prin prezenta Decizie se modifică art. V ”Organele de conducere ale Baroului şi ale Filialei CAA” pct. 3, care va avea următorul conținut:
”3. Alegerea membrilor Comisiei de disciplină, a Comisiei de cenzori ale Baroului, Consiliului de conducere şi a Comisiei de cenzori a Filialei CAA
(1) În temeiul art. 51 alin. 1 din Lege şi art. 65 alin. 2 lit. b)  coroborat cu art. 269 din Statut, se va alege o Comisie de disciplină formată din 5 membri, dintre avocaţii definitivi cu o vechime neîntreruptă în profesie de cel puţin 10 ani, care va judeca în primă instanţă abaterile disciplinare săvârşite de avocaţii din Baroul Bistrița-Năsăud.
(2) În temeiul art. 51 alin. 2 din Lege şi art. 65 alin. 2 lit. a) şi art. 72 alin. 1 din Statut şi al prezentului Regulament, se va alege o Comisie de cenzori formată din 3 membri,  dintre avocaţii definitivi cu o vechime neîntreruptă în profesie de cel puţin 8 ani, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de Lege şi Statut.
(3) Consiliul de administraţie al filialei va fi format din 3 membri și este ales de adunarea generală şi validat de Consiliul de Administraţie al C.A.A., pentru o perioadă de patru ani, dintre avocaţii cu o vechime neîntreruptă în profesie de minimum opt ani în calitate de avocaţi definitivi. Consiliul va coordona activitatea Filialei CAA în vederea aplicării unitare a Legii, va îndeplini atribuţiile stabilite prin Lege, Statut şi Regulamentul de organizare şi funcţionare al C.A.A. şi va pune în aplicare hotărârile Consiliului de administraţie al C.A.A., Congresului avocaţilor, Consiliului U.N.B.R. şi ale Consiliului Baroului.
(4) Nu pot fi aleşi în Consiliul de administraţie al filialei avocaţii care nu au achitate la zi taxele şi contribuţiile către fondurile sistemului de pensii şi asigurări sociale al avocaţilor ori care au fost suspendaţi din profesie pentru neplata acestora.
(5) Din consiliul de administraţie al filialei nu poate face parte niciun membru din consiliului baroului.
(6) Consiliul de administraţie al filialei, în prima şedinţă după validarea acestuia, alege un preşedinte din rândurile membrilor săi. „

Secţiuni: UNBR+INPPA+Barouri | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO