ArticoleESSENTIALSRNSJStudiiOpiniiInterviuriInterviuri VIDEOPovestim cărţi
 
 
Opinii
Print Friendly, PDF & Email

Eradicarea avocaturii ilegale. Aplicarea Avizului 16 al CCJE
25.03.2015 | Monica LIVESCU


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

In contextul actual al dezbaterilor din cadrul comunitatii juridice si spatiul public privind avocatura ilegala este utila cunoasterea modului in care a fost pusa si dezbatuta aceasta problema, precum si alte probleme, cum ar fi cea a taxelor judiciare de timbru, la dezbaterile desfasurate la Ramnicu Valcea in data de 3 octombrie 2014, in cadrul primei etape a Proiectului privind aplicarea Avizului 16 al CCJE privind relatiile dintre judecatori si avocati.

Alaturi de alte actiuni, aceste dezbateri au reprezentat un punct de plecare in schimbarea atitudinii autoritatilor statului fata de avocatura ilegala practicata de asa-zisele „barouri” paralele.

Puteti urmări dezbaterile pe această temă în înregistrarea alăturată.

La dezbaterile de la Ramnicu Valcea au participat: judecător dr. Rodica Aida Popa, secţia penală a ÎCCJ şi reprezentantul României la CCJE; judecător Adrian Bordea, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii; Robert Cazanciuc, Ministrul Justiţiei; avocat prof. univ. dr. Dan Oancea, vicepreşedintele UNBR; judecător Robert Condrat, preşedintele Secţei penale a Curţii de Apel Craiova; judecător Marius Săndulescu, preşedintele Secţiei penale a Curţii de Apel Piteşti; Marian Truşcă, directorul adjunct al Institutului Naţional al Magistraturii; avocat Petruţ Ciobanu, director al departamentului de formare continua din cadrul INPPA; avocat Monica Livescu, decanul Baroului Valcea, av. Alin Postelnicescu, decanul Baroului Arges, av.Mihaita Bubatu, decanul Baroului Olt, av. Florin Homescu, decanul Baroului Gorj, av. Rolea Danut, decanul Baroului Mehedinti, av. Cristina Gheorghe, decanul Baroului Brasov , precum si avocati din aceste barouri; conducerea instantelor din raza Curtii de Apel Craiova si Curtii de Apel Pitesti precum si judecatori de la instantele din raza acestor curti de apel. Conform normei de reprezentare stabilita de UNBR si Curtile de Apel, la conferinta au participat 50 de judecatori si 50 de avocati.

Av. Monica LIVESCU
Decan BAROUL VÂLCEA

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate