Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Eradicarea avocaturii ilegale. Aplicarea Avizului 16 al CCJE


25 martie 2015 | Monica LIVESCU
Secţiuni: Interprofesional, Opinii, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

In contextul actual al dezbaterilor din cadrul comunitatii juridice si spatiul public privind avocatura ilegala este utila cunoasterea modului in care a fost pusa si dezbatuta aceasta problema, precum si alte probleme, cum ar fi cea a taxelor judiciare de timbru, la dezbaterile desfasurate la Ramnicu Valcea in data de 3 octombrie 2014, in cadrul primei etape a Proiectului privind aplicarea Avizului 16 al CCJE privind relatiile dintre judecatori si avocati.

Alaturi de alte actiuni, aceste dezbateri au reprezentat un punct de plecare in schimbarea atitudinii autoritatilor statului fata de avocatura ilegala practicata de asa-zisele „barouri” paralele.

Puteti urmări dezbaterile pe această temă în înregistrarea alăturată.

La dezbaterile de la Ramnicu Valcea au participat: judecător dr. Rodica Aida Popa, secţia penală a ÎCCJ şi reprezentantul României la CCJE; judecător Adrian Bordea, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii; Robert Cazanciuc, Ministrul Justiţiei; avocat prof. univ. dr. Dan Oancea, vicepreşedintele UNBR; judecător Robert Condrat, preşedintele Secţei penale a Curţii de Apel Craiova; judecător Marius Săndulescu, preşedintele Secţiei penale a Curţii de Apel Piteşti; Marian Truşcă, directorul adjunct al Institutului Naţional al Magistraturii; avocat Petruţ Ciobanu, director al departamentului de formare continua din cadrul INPPA; avocat Monica Livescu, decanul Baroului Valcea, av. Alin Postelnicescu, decanul Baroului Arges, av.Mihaita Bubatu, decanul Baroului Olt, av. Florin Homescu, decanul Baroului Gorj, av. Rolea Danut, decanul Baroului Mehedinti, av. Cristina Gheorghe, decanul Baroului Brasov , precum si avocati din aceste barouri; conducerea instantelor din raza Curtii de Apel Craiova si Curtii de Apel Pitesti precum si judecatori de la instantele din raza acestor curti de apel. Conform normei de reprezentare stabilita de UNBR si Curtile de Apel, la conferinta au participat 50 de judecatori si 50 de avocati.

Av. Monica LIVESCU
Decan BAROUL VÂLCEA

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro