Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Jud. dr. Livia Doina Stanciu a primit vizita unei delegații a Curții Supreme de Justiție din Rep. Moldova


26.03.2015 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat publicității miercuri, 25 martie 2015, un comunicat cu privire la întâlnirea dintre jud. dr. Livia Doina Stanciu, președintele instanței supreme, cu reprezentanții Curții Supreme de Justiției din Rep. Moldova.

Din delegaţia Republicii Moldova au făcut parte: Mihai Poalelungi, Preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, Petru Ursache, vicepreşedinte şi, totodată, preşedinte al Colegiului penal al instanţei supreme, şi Nicolae Clima, judecător în cadrul Colegiului civil, comercial şi de contencios administrativ. La întâlnire a participat și jud. Augustin Zegrean, președintele CCR.

Discuţiile au vizat proiectul iniţiat de instanţa supremă a Republicii Moldova referitor la elaborarea unui Ghid pentru judecători privind individualizarea pedepselor pentru anumite categorii de infracţiuni, proiect ce are în vedere Ghidurile realizate de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în materie penală. Totodată, a fost discutat şi Ghidul pentru formularea unei sesizări prealabile în materie civilă, toate ghidurile Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie fiind apreciate de către reprezentanţii delegaţiei ca modele de urmat pentru elaborarea unor ghiduri similare în Republica Moldova.

Cu ocazia vizitei, a fost semnată Convenţia bilaterală de cooperare între Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României şi Curtea Supremă de Justiţie a Republicii Moldova, convenţie care permite dezvoltarea cooperării juridice şi judiciare între cele două state.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti