Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Baroul Satu Mare. Prezentare candidatură
27.03.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Baroul Satu Mare a dat publicității joi, 26 martie 2015, prezentarea candidaturii avocatului Sorin Bota, la functia de consilier al Baroului.

Textul integral:

„Suntem colegi de mai bine de 16 ani si ne cunoastem suficient de bine in principal prin munca la instanta la bara.
Inainte de a fi primit in Baroul Satu Mare, in urma cu 8 ani, am avut calitatea de consilier juridic timp de 8 ani si jumatate, iar domeniul meu de activitate se mentine preponderent in dreptul comercial.

Am hotarat sa candidez pentru functia de consilier al baroului, constient fiind ca schimbarea in bine pe care ne-o dorim cu totii, poate fi realizata din interior, din cadrul consiliului, si mai putin din exterior, in cadrul discutiilor particulare sau chiar in cadrul sedintelor Adunarilor Generale ale avocatilor, unde nu se ajunge de cele mai multe ori la propuneri eficiente sau la consens.

Pe de alta parte, am hotarat sa candidez pentru ca ma simt dator sa intorc Baroului Satu Mare experienta mea profesionala, energia si timpul meu, pentru binele nostru comun, pentru unitatea corpului profesional, extinderea competentelor profesionale, pentru o colaborare buna si apropiata cu instantele si parchetele unde ne desfasuram activitatea si pentru o imagine cat mai buna a profesiei de avocat, in general, si a Baroului Satu Mare, in special.

O colaborare buna cu instantele, care sa implice sedinte comune periodice pentru discutarea problemelor punctuale (spatiu pentru avocati la Tribunal cu RLV-ul cladirii in fata, incidente la sala de judecata, modul de solutionare a unor cereri etc. si chiar intalniri comune cu ocazia unor evenimente: 8 Martie, Ziua Avocatului) ar conduce la detensionarea relatiilor si la identificarea unor solutii eficiente, chiar de compromis la nevoie, pentru rezolvarea problemelor noastre si nu la mentinerea blocajului.

O imagine buna si o relatie eficienta cu instantele conduce inevitabil la o solutionare mai buna a cererilor, actiunilor, problemelor clientilor nostri. Eficienta in rezolvarea problemelor clientilor nostri se masoara ulterior in bunastare, pe langa satisfactia profesionala a lucrului bine facut.

Unitatea Baroului Satu Mare este esentiala in realizarea scopurilor sale. Ar fi o naivitate sa credem ca interesele particulare sau de grup vor putea fi eliminate sau macar diminuate, insa consider ca se poate ajunge la consens atunci cand este la mijloc interesul comun, sens in care o pozitie de conciliere, echilibrata si onesta, ar putea conduce la propuneri si decizii in cadrul consiliului sau spre dezbatere AGA care sa aiba ca numitor comun: dezvoltarea si bunastarea profesionala.

Va asigur de implicarea mea si devotamentul fata de Baroul Satu Mare, de onestitatea scopurilor pentru care candidez: o datorie civica-profesionala. Principiile si legea.

Va multumesc pentru rabdarea dumneavoastra in lecturarea prezentei.

Cu respect,
Colegul vostru, Sorin Bota”

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti