Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Săptămâna masteratelor de la Drept / 31 martie – 5 aprilie 2015, Iași
30.03.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Asociația Studenților la Drept a Universității „Al. I. Cuza” din Iași – ASD UAIC, alături de masteranzii Facultății de Drept, vă invită într-un scurt voiaj juridic: Ştiinte Penale – Drept European – Dreptul afacerilor – Criminalistică.

În perioada 31 martie – 5 aprilie 2015, Facultatea de Drept va găzdui o serie de patru conferințe, cea de Criminalistică aflându-se la ediția a III-a, după cum urmează:
1. Conferința de Științe Penale, Ediția I – 30 martie 2015, 12:00, Amf. I.1;
2. Conferința de Drept European, Ediția I – 2 aprilie 2015, 12:00, Amf. III.9;
3. Conferința de Dreptul Afacerilor, Ediția I – 3 aprilie 2015, 12:00, Amf. II.6;
4. Conferința Națională de Criminalistică, Ediția a III-a – 4-5 aprilie 2015, 09:00, Aula Magna.

Conferința de Științe Penale se va desfășura în cadrul sesiunii Cercului de Științe Penale, concentrându-se în jurul a două teme: „Părăsirea locului accidentului” și „Violența asupra femeii”. Printre invitați se numără prof. univ. dr. Călin Scripcaru și conf. univ. dr. Maria Mihăilă (Sandu), dar și studenți masteranzi. Evenimentul va fi moderat de lect. dr. Maria Ioana Michinici-Mărculescu și de asist. dr. Mihai Dunea.

Conferința de Drept European va aborda teme precum: „Influența drepturilor omului asupra dreptului civil european” (Alexandru Poinar) și „Arhitectura valorilor europene din perspectiva jurisprudenței CJUE” (Teodora Oprea). Lucrările conferinței vor fi conduse de prof. univ. dr. Valeriu Ciucă și lect. dr. Codrin Macovei.

Tema abordată de Conferința de Dreptul Afacerilor va fi „Fiscalitatea Muncii”. Alături de lect. univ. dr. Septimiu Panainte și de lect. univ. dr. Ioana Costea, participanții vor aborda dinamica fiscalității muncii în contextul actual.

Conferința de Criminalistică este aflată deja la cea de a III-a ediție, organizată In Memoriam prof. univ. dr. Lucian Ionescu, expert, profesor, specialist, personalitate marcantă a domeniului criminalisticii, ce s-a stins din viaţă la începutul lui 2015. Conferința este unicul eveniment de acest gen din zona Moldovei, care se adresează atât publicului larg –  persoanelor pasionate de cultura forensic, cât și studenților, masteranzilor, specialiştilor din domeniu.

Pe parcursul celor două zile, participanții vor avea ocazia să dobândească atât noțiuni teoretice, dar și să participe la ateliere precum: Fotografia în infraroșu, Analiza urmelor, Poligraful, Balistică și traseologie.

Informații suplimentare sunt disponibile pe pagina oficială ASD-UAIC Iași.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti