Varia
JURIDICE

CNCD lansează proiectul ”Discriminarea Imigranților în Domeniul Drepturilor Civile – DIM”


31 martie 2015 | JURIDICE.ro
Secţiuni: VARIA
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a dat publicității miercuri, 25 martie 2015, un comunicat cu privire la implementarea, în parteneriat cu Asociația Română pentru Promovarea Sănătății și Societatea Academică din România, a proiectului ”Discriminarea Imigranților în Domeniul Drepturilor Civile – DIM”.

Proiectul este derulat în perioada 1 martie 2015 – 30 aprilie 2016 și beneficiază de finanțare nerambursabilă în valoarea de 74.664 EURO.

DIM urmărește promovarea înțelegerii multiculturale, a toleranței și combaterea discriminării imigranților în România prin cercetarea, în premieră, a fenomenului discriminării străinilor în domeniul drepturilor civile și îmbunătățirea măsurilor și practicilor antidiscriminare.

Pe baza raportului de cercetare, actorii instituționali implicați vor formula un policy brief conținând recomandări de politici și măsuri antidiscriminare. Complementar, training-ul antidiscriminare pentru imigranți și funcționari publici va contribui la combaterea practicilor discriminatorii prin reducerea cazurilor de discriminare instituțională și creșterea numărului de sesizări din partea imigranților.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro