Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Jobfest 2015. Cum a fost


1 aprilie 2015 | Denisa BRÎNZEI

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Departamentul Student Trainee Exchange Programme din cadrul ELSA Bucureşti a organizat, în perioada 17-19 martie 2015, proiectul JobFest 2015. Scopul evenimentului este să aducă în atenția studenților posibilele oportunități de practică și angajare, să promoveze valorile ce stau la baza succesului firmelor de top și să formeze studenților o idee asupra a ceea ce înseamnă candidatul ideal pentru ocuparea unui loc de practică sau a unui post de angajare.

Evenimentul s-a bucurat de prezența unor case de avocatură atât naționale, cât și internaționale care au stârnit interesul studenților, prezenți în număr mare la prezentări.

În prima zi am fost încântați de prezența celor de la Wolf Theiss: Bryan Jardine, Alexandru Câmpean, Iulia Simion, Tudor Botea, Monica Ținteanu, George Butunoiu, Mihaela Hodivoianu și Ioana Badiu. Au urmat cei de la CMS Cameron McKenna cu: Simona Marin, Mircea Moraru, Ioana Iordache și Mihaela Grigorescu. Ziua a fost încheiată de cei de la NNDKP prin: Ștefan Ionescu, Maria Hoaghia, Alexandru Aman, Daniela Călin.

Fiecare casă de avocatură a impresionat prin unicitate, abordând studenții printr-un mod diferit de prezentare a valorilor proprii.

Cea de-a doua zi a început cu cei de la Dentons prin: Claudiu Munteanu-Jipescu, Magdalena Răducanu, Bogdan Papandopol. Au urmat cei de la bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ ce l-au avut chiar pe Cătălin Grigorescu. Cei de la Reff și Asociații au prezentat casa de avocatură prin: Alexandru Reff, Andrei Burz Pînzaru, Cristina Burin și Andreea Șerban. Ziua s-a încheiat cu cei de la Kinstellar prin: Ștefan Botezatu, Bogdan Bibicu, Laura Estrade și Diana Rogozea.

Prezentările au oferit studenţilor informaţii despre oportunităţile pe care le au după finalizarea studiilor şi mijloacele prin care pot accede în profesia de avocat.

Ultima zi a maratonului a fost începută de cei de la VOICU & FILIPESCU prin Roxana Neguțu. Au urmat cei de la BIRIȘ GORAN care i-au avut ca reprezentanți pe: Gelu Goran, Monica Moisin și Ana Maria Andronic. Cei de la ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII l-au avut reprezentant pe Bogdan Halcu. Ziua a fost încheiată de BULBOACĂ & ASOCIAȚII cu Adrian-Cătălin Bulboacă și Marius Iliescu.

Marius Iliescu, asociat junior la BULBOACĂ & ASOCIAȚII ne-a împărtășit câteva gânduri: „În calitate de fost student interesat de stagii de practică, membru senior ELSA și avocat, pot spune că sunt încântat de experiența participării la JobFest 2015. Prezentarea firmelor într-un cadru organizat, cu o participare semnificativă din partea studenților și cu posibilitatea unei interacțiuni libere între cei prezenți sunt punctele forte ale JobFest. De aceea, sunt sigur că acest eveniment va deveni în timp o rampă de lansare, o legătură între mediul avocaturii de business și viitorii profesioniști ai acestui domeniu.”

Gelu Goran, de la BIRIȘ GORAN a afirmat următoarele: „Este prima noastră participare la JobFest și cu siguranță marchează începutul unei colaborări de lungă durată între BIRIȘ GORAN și ELSA. O parte din avocații noștri au fost membri activi ELSA și suntem familiarizați cu proiectele asociației, dar chiar și așa am fost impresionați de organizarea impecabilă asigurată de către echipa condusă de Ema Graur și Ioan Puiu. Energia, implicarea și maturitatea lor ne-au inspirat și nu greșesc când spun că eforturile ELSA fac diferența pentru aceste generații de studenți. Așteptăm să ne implicăm și în alte proiecte ELSA cu speranța de a ajuta studenții Facultății de Drept să ia decizii informate și bine cântărite în privința carierei lor.”

Bianca Roman, fost Coordonator JobFest ne-a împărtășit următoarele: ”JobFest 2015 a arătat că nu doar oamenii cresc, ci și proiectele. Studenții s-au arătat mai nerăbdători să cunoască oportunitățile de care pot profita. De aici și utilitatea proiectului care sper că va continua să crească.”

Raluca Ghiță: „Jobfest a fost din punctul meu de vedere o experiență deosebită, cu o utilitate practică extraordinară. Organizarea evenimentului s-a ridicat la nivelul așteptărilor, apreciez că a fost respectat programul anunțat și s-au prezentat toți invitații. Despre aceștia pot spune ca m-au impresionat, prezentările fiind utile. As vrea să particip și anul viitor!”

Estera Antonescu: „Experiența JobFest a fost o oportunitate de a afla ce înseamnă să lucrezi într-un mediu profesionist, având în vedere atât aspectele pozitive, cât și pe cele negative, și, mai ales, de a vedea ce așteptări au angajatorii de la un student din cadrul Facultății de Drept.”

Mădălina Bacoiu: „Jobfest e o poveste despre oameni de succes și oameni care vor să aibă succes. Cele 3 zile de prezentări au adus în fața noastră persoane pasionate de ceea ce fac, profesioniști, care pe mine m-au inspirat și m-au ajutat să-mi dau seama de cum aș vrea să fie mediul în care voi lucra și, totodată, cum vreau să fie cei alături de care voi lucra. Felicitări organizatorilor și mulțumiri pentru această oportunitate!”

ELSA (The European Law Students` Association) este o asociație internațională, independentă, apolitică, condusă de și pentru studenți. ELSA România este singura asociaţie a studenţilor la drept care activează la nivel naţional. Parte a ELSA România, grupul local ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti. Implicând stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii sau procese simulate, ELSA are ca scop principal evoluţia tinerilor în sistemul juridic.

Denisa BRÎNZEI
Director PR
ELSA București

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii