Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

ELSA București organizează proiectul „Legal Explorations: Arbitraj Internațional”


02.04.2015 | Denisa BRÎNZEI
Secţiuni: UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

ELSA București anunță lansarea proiectului „Legal Explorations: Arbitraj Internațional”, aflat la prima ediție, care se va desfășura în perioada 27 martie – 26 aprilie. Departamentul Activități Academice din cadrul asociației oferă studenţilor de anii III și IV, precum și masteranzilor din cadrul programului de arbitraj internațional oportunitatea de a lua contact cu această ramură de drept, de a-și însuși informații de la profesioniști în domeniu și, la final, de a demonstra faptul că au acumulat suficiente cunoștințe pentru a le folosi în pregătirea unui proces simulat.

Formatul proiectului constă în 6 workshopuri, desfășurate sub forma unor prelegeri interactive pe teme din sfera arbitrajului internațional susținute de experți în domeniu, urmate de etapa procedurii arbitrale simulate. Aceasta presupune două faze: în cadrul etapei scrise, studenții vor rezolva o problemă de drept în materia arbitrajului internațional, selectându-se 12 participanți, grupați în 6 echipe care să aibă calitatea de avocați ai părților (3 echipe reclamante și 3 echipe pârâte). Aceștia participă la faza orală, care constă în 3 proceduri arbitrale simulate, în urma acesteia acordându-se premii celor mai bune două echipe, celor mai bune memorii scrise și celui mai bun orator.

ELSA București se bucură de sprijinul sponsorilor: Societatea de Avocați DRAGNE & ASOCIAȚII, NNDKP, Niculeasa Law Office, Societatea Civilă de Avocați STOICA & Asociații, ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII și Facultatea de Drept a Universității din București, ai căror reprezentanți vor susține workshopurile proiectului astfel:
Workshop 1: Introducere în arbitraj, conf. univ. dr. Claudiu-Paul Buglea;
Workshop 2
: Raportul dintre arbitraj și constituționalitate, avocat Bogdan Mărculeț– Niculeasa Law Office;
Workshopul 3 va fi susținut de avocat Laura Radu, Senior Partner STOICA & Asociații și de avocat Daniel Aragea, Senior Associate STOICA & Asociații;
Workshop 4: Extinderea convenției arbitrale la terțe persoane nesemnatare, avocat Ruxandra Frangeti, ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII;
Workshop 5: Aspecte de competență în domeniul arbitrajului ICSID, avocat Andreia Dumitrescu, Partener DRAGNE & ASOCIAȚII, și avocat Gabriel Paraschiv, Managing Associate DRAGNE & ASOCIAȚII;
Workshop 6: Arbitraj în construcții, avocat Emil Bivolaru, Partener, avocat Marius Ezer, Avocat Senior, și avocat Edgar Jakab, Avocat Asociat, NNDKP.

Pentru mai multe informații, ne puteți contacta pe adresa de e-mail: legal.explorations@bucuresti.elsa.ro.

ELSA (The European Law Students` Association) este o asociație internațională, independentă, apolitică, condusă de și pentru studenți. ELSA România este singura asociaţie a studenţilor la drept care activează la nivel naţional. Parte a ELSA România, grupul local ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti. Implicând stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii sau procese simulate, ELSA are ca scop principal evoluţia tinerilor în sistemul juridic.

Denisa BRÎNZEI
Director PR
ELSA București

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti