Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

ELSA București organizează un nou concurs de procese simulate


3 aprilie 2015 | Denisa BRÎNZEI

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Proiect cu tradiție în portofoliul ELSA București, Concursul de Procese Simulate de Drept Penal și Procedură Penală este unul mult așteptat de către studenți, atrăgând în fiecare an un număr mare de participanți.

Departamentul de Activități Academice din cadrul asociației organizează și anul acesta, în data de 4 aprilie 2015, concursul de procese simulate, în colaborare cu casa de avocatură Budușan, Albu și Asociații.

Obiectivul acestui eveniment este acela de a da studenților la Drept, din anul III, oportunitatea de a pune în practică cunoștințele dobândite în materie de drept penal, de a-și dezvolta abilități oratorice esențiale pentru orice viitor jurist, de a-și susține oral pledoariile în calitate de avocați, toate acestea realizându-se într-un cadru corespunzător și anume la Curtea de Apel București.

Concursul presupune trei faze: o etapă a înscrierii, prin trimiterea unui memoriu la o speță dată, o etapă a selectării participanților pe baza memoriilor trimise, de către o comisie de corectare, și o etapă orală, desfășurată la Curtea de Apel București.

Cele mai bune echipe, precum și cel mai bun orator vor fi recompensați cu premii în bani, dar și puncte în plus la examenul de Drept Penal Special!

Organizarea acestui proiect nu ar fi fost însă posibilă fără sprijinul academic acordat de domnii profesori Cristina Rotaru, Andrei Zarafiu, Aurel Ciobanu, Bogdan-Nicolae Bulai, Valerian Cioclei și fără sprijinul academic și financiar acordat de sponsorii evenimentului, Budușan, Albu și Asociații.

Budușan, Albu și Asociații este o societate de avocatură specializată în dreptul penal al afacerilor, singura de pe piața românească specializată în gestionarea cauzelor de criminalitate a afacerilor atât din perspectiva apărării, cât și din perspectiva protejării intereselor persoanelor și companiilor vizate de activitatea infracțională.

Pentru mai multe informații, ne puteți contacta pe adresa de e-mail: mcc.penal@bucuresti.elsa.ro.

ELSA (The European Law Students` Association) este o asociație internațională, independentă, apolitică, condusă de și pentru studenți. ELSA România este singura asociaţie a studenţilor la drept care activează la nivel naţional. Parte a ELSA România, grupul local ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti. Implicând stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii sau procese simulate, ELSA are ca scop principal evoluţia tinerilor în sistemul juridic.

Denisa BRÎNZEI
Director PR
ELSA București

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii