Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial
ConferinţeCărţiProfesionişti

Comitet interministerial pentru urmarirea respectarii normelor ref. ajutoarele de stat acordate de administratia publica locala
18.09.2008 | JURIDICE.ro, BADEA CLIFFORD CHANCE

Secţiuni: Drept comercial, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 653 din data de 16 septembrie 2008 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 1058 din data de 10 septembrie 2008 privind constituirea Comitetului interministerial pentru urmarirea respectarii normelor aplicabile privind acordarea ajutoarelor de stat de catre autoritatile administratiei publice locale ("Hotararea").

Hotararea reglementeaza infiintarea Comitetului interministerial pentru urmarirea respectarii normelor aplicabile privind acordarea ajutorului de stat de catre autoritatile administratiei publice locale ("Comitetul interministerial") sub forma unui organism fara personalitate juridica avand ca presedinte pe seful Cancelariei Primului Ministru.

Din Comitetul interministerial fac parte reprezentanti ai Primului-Ministru, Ministerului Economiei si Finantelor, Ministerului Internelor si Reformei Administrative, Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Ministerului Transporturilor, ai Departamentului pentru Afaceri Europene al Guvernului si ai Agentiei Romane pentru Investitii Straine, sau alte persoane desemnate de catre acesti reprezentanti.

La lucrarile Comitetului interministerial pot participa si reprezentanti ai Consiliului Concurentei desemnati de presedintele acestuia.

Comitetul Interministerial se intruneste lunar sau ori de cate ori este necesar, la convocarea presedintelui acestuia, prezinta semestrial Guvernului Romaniei rapoarte privind activitatea sa si emite recomandari cu privirea la activitatea autoritatilor administratiei publice locale in ceea ce priveste initierea de ajutoare de stat si modul de respectare a legislatiei nationale si comunitare in domeniu.

Potrivit dispozitiilor Hotararii, inaintea luarii oricarei decizii sau indeplinirii oricarui act referitor la masurile de sprijin pe care intentioneaza sa le acorde unui investitor a carui investitie depaseste 10 milioane euro, autoritatile administratiei publice locale sunt obligate sa informeze Comitetul interministerial cu privire la masurile respective, in conditiile mentionate in Hotarare, in vederea verificarii respectarii normelor aplicabile privind acordarea ajutorului de stat. Incheierea, in numele autoritatii administratiei publice locale, de acte juridice generatoare de obligatii in sarcina acesteia fara indeplinirea acestei obligatii constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 4.000 la 25.000 de lei.

Comitetul Interministerial are obligatia de a respecta, in conditiile legii, confidentialitatea datelor comunicate de autoritatile administratiei publice locale in fiecare caz in parte.

De asemenea, Comitetul Interministerial are o serie de atributii specifice,de supraveghere, analiza, indrumare, recomandare si sprijin in cazul ajutoarelor de stat acordate pentru investitiile care depasesc 10 milioane euro.

Hotararea a intrat in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei.

Pentru STIRI.JURIDICE,

BADEA CLIFFORD CHANCE

Badea Clifford Chance

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti