Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Act adițional la actul constitutiv al societății. Acțiune în constatarea nulității absolute


3 aprilie 2015 | Corina CIOROABĂ

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că nulitatea unui act juridic poate fi constatată dacă se invocă motive de nulitate legate de actul respectiv şi care îi afectează în mod fundamental existenţa. În speță, însă, într-o acțiune în constatarea nulității absolute a unui act adițional la actul constitutiv al societății, motivele de nulitate invocate de reclamantă nu au fost legate de modalitatea în care a fost încheiat actul respectiv, ci s-au referit la modalitatea în care a fost adoptată hotărârea adunării generale a asociaților care a stat la baza acestuia. Ca urmare a acestui fapt, Înalta Curte a reținut că în mod corect instanţa de apel a soluționat cauza în temeiul excepţiei lipsei calităţii procesuale active, prin raportare la lipsa interesului născut şi actual al reclamantei în promovarea acţiunii. (Decizia nr. 3440 din 6 noiembrie 2014 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect constatare nulitate absolută act adițional)

Corina CIOROABĂ

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică