Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Act adițional la actul constitutiv al societății. Acțiune în constatarea nulității absolute
03.04.2015 | Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Corporate, Jurisprudența ÎCCJ, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că nulitatea unui act juridic poate fi constatată dacă se invocă motive de nulitate legate de actul respectiv şi care îi afectează în mod fundamental existenţa. În speță, însă, într-o acțiune în constatarea nulității absolute a unui act adițional la actul constitutiv al societății, motivele de nulitate invocate de reclamantă nu au fost legate de modalitatea în care a fost încheiat actul respectiv, ci s-au referit la modalitatea în care a fost adoptată hotărârea adunării generale a asociaților care a stat la baza acestuia. Ca urmare a acestui fapt, Înalta Curte a reținut că în mod corect instanţa de apel a soluționat cauza în temeiul excepţiei lipsei calităţii procesuale active, prin raportare la lipsa interesului născut şi actual al reclamantei în promovarea acţiunii. (Decizia nr. 3440 din 6 noiembrie 2014 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect constatare nulitate absolută act adițional)

Corina CIOROABĂ

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti