Examenul de absolvire INM, 2015. Ce au voie să consulte auditorii de justiție în timpul probelor. UPDATE: Completări privind publicațiile permise. UPDATE: Completări privind tematica și bibliografia la Drept civil și Drept procesual civil
1 mai 2015 | JURIDICE.ro

29 aprilie 2015: Institutul Național al Magistraturii a dat publicității miercuri, 29 aprilie 2015, un anunț cu privire la tematica și bibliografia la disciplinele Drept civil și Drept procesual civil din cadrul examenului de absolvire INM 2015.
Ca urmare a întrebărilor adresate de către auditorii de justiție cu privire la unele aspecte referitoare la tematica și bibliografia de la disciplinele Drept civil și Drept procesual civil și în urma consultării comisiilor de elaborare a subiectelor la aceste discipline, comisia de organizare a decis formularea următoarelor precizări:
– cu privire la tematica de la disciplina Drept civil – pct. IV. – 2. Contractul de locațiune – nu vor fi incluse regulile particulare din materia închirierii locuinței și a arendării;
– cu privire la bibliografia de la disciplina Drept procesual civil – se va avea în vedere Codul de procedură civilă în forma existentă la data anunțării examenului – 11 martie 2015 (fără luarea în considerare a renumerotării publicate în Monitorul Oficial ulterior acestei date).
***
23 aprilie 2015: Institutul Național al Magistraturii a dat publicității joi, 23 aprilie 2015, un anunț prin care aduce unele completări cu privire la adnotarea legislaţiei indicate în bibliografia examenului de absolvire INM, ce se va desfășura în perioada 11, 13 și 15 mai 2015.
Urmare a întrebărilor adresate de către auditorii de justiție, comisia de organizare a decis completarea cu următoarele precizări: va fi permisă consultarea legislației din publicații care cuprind trimiteri (inclusiv prin redarea textelor) la legile de punere în aplicare a noilor coduri, decizii ale ÎCCJ date în interesul legii, hotărârile prealabile ale ÎCCJ pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, decizii ale Curții Constituționale și decizii ale CEDO.
Nu vor fi permise comentarii sau adnotări personale sau ale autorilor publicațiilor în cauză. Nu constituie adnotări acele sublinieri sau alte semne care nu adaugă informații la ceea ce rezultă din documentele printate/publicate, prevăzute de bibliografia de examen.
***
7 aprilie 2015: Institutul Național al Magistraturii a dat publicității luni, 6 aprilie 2015, anunțul privind adnotarea legislaţiei indicate în bibliografia examenului de absolvire INM, ce se va desfășura în perioada 11, 13 și 15 mai 2015.
Astfel, pe durata desfăşurării probelor, este permisă consultarea:
– legislaţiei indicate în bibliografie – cu excepţia celei comentate şi adnotate (art. 308 din Regulamentul privind concursul de admitere şi examenul de absolvire a Institutului Naţional al Magistraturii)
– legislației din publicații care cuprind trimiteri (inclusiv prin redarea textelor) la legile de punere în aplicare a noilor coduri, decizii ale ÎCCJ date în interesul legii și decizii ale Curții Constituționale
– trimiterilor la reglementările anterioare, însă doar cu privire la numărul articolelor, nu și la textul acestora, motivul fiind acela că în bibliografia de examen a fost indicată numai legislația aflată în vigoare, nu și cea anterioară.
Nu vor fi permise comentarii sau adnotări personale sau ale autorilor publicațiilor în cauză.