Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
AUDI Q3
AUDI Q3
Flux informații

Examenul de absolvire INM, 2015. Ce au voie să consulte auditorii de justiție în timpul probelor. UPDATE: Completări privind publicațiile permise. UPDATE: Completări privind tematica și bibliografia la Drept civil și Drept procesual civil

1 mai 2015 | JURIDICE.ro

29 aprilie 2015: Institutul Național al Magistraturii a dat publicității miercuri, 29 aprilie 2015, un anunț cu privire la tematica și bibliografia la disciplinele Drept civil și Drept procesual civil din cadrul examenului de absolvire INM 2015.

Ca urmare a întrebărilor adresate de către auditorii de justiție cu privire la unele aspecte referitoare la tematica și bibliografia de la disciplinele Drept civil și Drept procesual civil și în urma consultării comisiilor de elaborare a subiectelor la aceste discipline, comisia de organizare a decis formularea următoarelor precizări:
– cu privire la tematica de la disciplina Drept civil – pct. IV. – 2. Contractul de locațiune – nu vor fi incluse regulile particulare din materia închirierii locuinței și a arendării;
– cu privire la bibliografia de la disciplina Drept procesual civil – se va avea în vedere Codul de procedură civilă în forma existentă la data anunțării examenului – 11 martie 2015 (fără luarea în considerare a renumerotării publicate în Monitorul Oficial ulterior acestei date).

***

23 aprilie 2015: Institutul Național al Magistraturii a dat publicității joi, 23 aprilie 2015, un anunț prin care aduce unele completări cu privire la adnotarea legislaţiei indicate în bibliografia examenului de absolvire INM, ce se va desfășura în perioada 11, 13 și 15 mai 2015.

Urmare a întrebărilor adresate de către auditorii de justiție, comisia de organizare a decis completarea cu următoarele precizări: va fi permisă consultarea legislației din publicații care cuprind trimiteri (inclusiv prin redarea textelor) la legile de punere în aplicare a noilor coduri, decizii ale ÎCCJ date în interesul legii, hotărârile prealabile ale ÎCCJ pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, decizii ale Curții Constituționale și decizii ale CEDO.

Nu vor fi permise comentarii sau adnotări personale sau ale autorilor publicațiilor în cauză. Nu constituie adnotări acele sublinieri sau alte semne care nu adaugă informații la ceea ce rezultă din documentele printate/publicate, prevăzute de bibliografia de examen.

***

Arbitraj comercial

Servicii JURIDICE.ro

Evenimente juridice

7 aprilie 2015: Institutul Național al Magistraturii a dat publicității luni, 6 aprilie 2015, anunțul privind adnotarea legislaţiei indicate în bibliografia examenului de absolvire INM, ce se va desfășura în perioada 11, 13 și 15 mai 2015.

Astfel, pe durata desfăşurării probelor, este permisă consultarea:
– legislaţiei indicate în bibliografie – cu excepţia celei comentate şi adnotate (art. 308 din Regulamentul privind concursul de admitere şi examenul de absolvire a Institutului Naţional al Magistraturii)
– legislației din publicații care cuprind trimiteri (inclusiv prin redarea textelor) la legile de punere în aplicare a noilor coduri, decizii ale ÎCCJ date în interesul legii și decizii ale Curții Constituționale
– trimiterilor la reglementările anterioare, însă doar cu privire la numărul articolelor, nu și la textul acestora, motivul fiind acela că în bibliografia de examen a fost indicată numai legislația aflată în vigoare, nu și cea anterioară.

Nu vor fi permise comentarii sau adnotări personale sau ale autorilor publicațiilor în cauză.

Citeşte mai mult despre , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership