Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

PJ-Sector 1 Bucureşti. Proxenetism. Reţinere, arestare preventivă, control judiciar
08.04.2015 | Mădălina MIHALCEA, Georgiana-Camelia LUCIU, Mădălina MIHALCEA

JURIDICE - In Law We Trust

PJ-Sector 1 Bucureşti. Proxenetism. Reţinere, arestare preventivă, control judiciar.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus, prin ordonanţa din data 6 martie 2015, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva a 19 inculpaţi, respectiv: A. I. A., C. G. I., F. M. G., B. M., M. F., N. I. C., M. P. S., I. C. A., B. G., D. E., R. E. A., T. R., M. R. A., D. T., D. I., G. C., G. P., D. M. și D. L., sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni de proxenetism.

În cauză, organele de poliţie din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Poliției Sectorului 1 București, sub supravegherea procurorului de caz, au dispus, prin ordonanţă, la data de 5 martie 2015 şi 6 martie 2015, reţinerea unui număr de 17 de persoane pentru o durată de 24 de ore.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus, prin ordonanţa din data de 06 martie 2015, luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile faţă următoarele inculpate: M. F., N. I. C., M. P. S., I. C. A., B. G., D. I..

Ulterior, în aceeaşi cauză procurorii au dispus, în data de 3 martie 2015, extinderea acţiunii penale faţă de inculpaţii SC ANUNȚUL TELEFONIC SRL, V. O. C., G. N. A., V. E. I., V. M., B. A. D., T. R., N. A. I., J. R. L., S. M. F., P. M. N., P. E. F., R. T., P. A. I., A. G. C., M. C. G., B. M. L., C. M., precum şi faţă de două societăţi comerciale sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni de proxenetism.

Totodată, organele de poliţie din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Poliției Sectorului 1 București, sub supravegherea procurorului de caz, au dispus, prin ordonanţă, la data de 02 martie 2015, reţinerea unui număr de 9 de persoane pentru o durată de 24 de ore.

În prezenta cauză, au fost luate următoarele măsuri preventive pentru care s-a solicitat la data de 31 martie 2014 prelungirea acestora pe o durată de 30 de zile, respectiv măsura arestării preventive faţă de inculpatul D. L., arestat la data de 6 martie 2015, în baza mandatului de arestare preventivă nr. 44/UP/6 martie 2015, emis de Judecătoria Sectorului 1 București, pentru o perioadă de 30 de zile, de la data de 7 martie 2015 până la data de 5 aprilie 2015 inclusiv, precum şi arestare la domiciliu faţă de inculpaţii: A. I. A., C. G. I., F. M. G., D. E., G. C., G. P., față de care Judecătoria Sectorului 1 București a dispus, prin Încheierea din data de 06 martie 2015, luarea măsurii arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, de la data de 6 martie 2015 până la data de 04 aprilie 2015 şi faţă de B. M. şi D. M., față de care Judecătoria Sectorului 1 București a dispus, prin Încheierea din data de 20 martie 2015, luarea măsurii arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, de la data de 20 martie 2015 până la data de 18 aprilie 2015, cerere ce a fost admisă la data de 2 aprilie 2015 de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.

În cursul zilei de 03 aprilie 2015, toţi cei 9 inculpaţi reţinuţi în data de 2 aprilie 2015, respectiv G. N. A., V. E. I., V. M., R. T., P. A. I., A. G. C., M. C. G., B. M., C. M., au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile, cerere respinsă, de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, care, la data de 3 aprilie 2015, a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile faţă de inculpaţii: G. N. A., V. E. I., V. M., A. G. C., B. M. L., C. M. şi M. C. G., precum şi luarea măsurii controlului judiciar, pe o durată de 60 zile, faţă de inculpatii: R. T. şi P. A. I.

Totodată, prin acelaşi referat, procurorii au solicitat luarea măsurii preventive a interzicerii activităţilor de natura celor cu ocazia cărora a fost comisă infracţiunea de proxenetism pe o perioadă de 60 de zile faţă de inculpatele, persoane juridice: SC ANUNȚUL TELEFONIC SRL, respectiv interzicerea publicării anunţurilor online din cadrul subrubricii Ea Caută Partener – Rubrica Matrimoniale pe site-ul www.anuntul.ro, o altă societate comercială, respectiv promovarea şi desfăşurarea activităţii de masaj erotic, precum şi o altă societate comercială, respectiv promovarea şi desfăşurarea activităţii de masaj erotic, cerere ce a fost admisă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti cu privire la inculpata SC ANUNŢUL TELEFONIC SRL, iar în ceea ce priveşte celelalte două societăţi inculpate s-a dispus disjungerea soluţionării propunerii de luare a măsurii preventive a interzicerii activităţilor de natura celor cu ocazia cărora a fost comisă infracţiunea de proxenetism.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă au rezultat următoarele:
În perioada 24 mai 2013 – 4 februarie 2015, site-ul www.anuntul.ro, prin modul său de structurare, a înlesnit practicarea prostituţiei de către mai multe persoane care au postat anunţurile, în sensul că, prin această acceptare de promovare a serviciilor oferite, acest site le-a facilitat persoanelor care practică prostituţia racolarea de clienţi cu care acestea întreţineau raporturi sexuale contra cost.
Obţinerea de beneficii din urma prostituţiei este susţinută şi de faptul că, în cadrul rubricii „Matrimoniale” erau 4 subsecţiuni: „Ea Caută Partener”, „El caută parteneră”, „Saloane masaj erotic”, „Prieteni, Căsătorii”, „Diverse”. Astfel, se poate observa că subsecţiunea „Ea caută partener” a fost creată în mod distinct, fiind destinată unui alt scop decât cel pentru care un observator obiectiv ar crede că a fost înfiinţată rubrica „Matrimoniale”, întrucât, tot în cadrul acestei rubrici, a mai fost creată şi subrubrica „Prietenii, Căsătorii”.
De asemenea, în urma activităţilor desfăşurate, au fost identificate mai multe situaţii în care diferite persoane au înlesnit activităţile de prostituţie ale unor persoane de sex feminin, toate având ca liant site-ul www.anuntul.ro, în sensul că aceştia sau chiar fetele care ofereau servicii sexuale contra cost publicau anunţuri la rubrica „Matrimoniale” – subsecţiunea „Ea caută partener” și, astfel, erau racolați clienții de la care, pentru serviciile oferite, obțineau foloase materiale pe care ulterior le împărţeau cu cei ce le-au înlesnit această activitate.
În fapt, prin intermediul unor carduri de plăţi, persoanele cercetate în cauză au achitat anunţurile care apăreau pe site, publicate la rubrica și secțiunea menţionată mai sus, iar, prin intermediul numerelor de telefon care însoţeau anunțurile, clienţii contactau persoanele de sex femeiesc și obţineau, contra cost, serviciile dorite, activitate susținută și înlesnită de către aceștia, astfel urmărind și obținând foloase materiale semnificative pentru ei.

Activităţile de urmărire penală vizând probarea participaţiei penale a inculpaţilor s-au desfăşurat cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Poliției Sectorului 1 București şi cu suportul informativ şi tehnic al Direcţiei de Operaţiuni Speciale (DOS).

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia LUCIU
Mădălina MIHALCEA

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.