Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
5 comentarii

Să interzicem prin lege bisericilor să mai încaseze bani de la cetățeni!


10 aprilie 2015 | Petru MUSTĂȚEANU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Intrucat presa si retelele sociale sunt pline de proteste si luari de pozitie impotriva preotilor si a bisericilor, carora li se reproseaza lipsa de sfintenie prin accesul la “ochiul dracului”, ma alatur acestora si propun o lege pentru interzicerea accesului la orice sursa de finantare a cultelor indiferent de religie.

Pana la urma, pe Dumnezeu il avem in suflet, sustin protestarii intre doua fumuri de tigara aprinsa ca ofranda sfinteniei din sufletul inocent cu care infiereaza biserica, asa ca nu de preoti si de biserici avem noi nevoie.

In plus, noi oricum nu stim exact cu ce se ocupa preotii astia, nu prea avem idee nici cum arata bisericile din tara, pentru ca noi vizitam doar catedrale din marile capitale ale Europei, nu orice biserica demodata de la noi, iar important este un singur lucru: preotii sa nu mai ceara bani de la oameni si nici statul sa nu mai finanteze cultele.

Astfel ne vom putea plange de fiecare data cand suntem in concediu si ne uimim de maretia marilor biserici din capitalele lumii ca Romania este naspa pentru ca nu a fost niciodata in stare sa constuiasca asa ceva in Bucuresti.

Iar preotii sa nu mai ceara bani ca si cum slujba de cununie sau de inmormantare facuta de ei ar fi munca. Munca serioasa fac functionarii cand plimba mormane de hartii toata ziua si asteapta cate o jumatate de zi sa prinda rand la copiator, chinuindu-se cu cate trei chiar patru cafele si jumatate de pachet de tigari, nu ce face preotul acolo, doua vorbe si trei cantece in fum de tamaie de nu inteleg nimic.

Sa puna mana la munca daca vor bani, dar eu nu prea ii vad muncind, de fapt nu ii vad deloc, mai putin o data pe an la 12 noaptea cand plecam din club sau dupa caz din bar, sa luam lumina si Paste.

Prin urmare, ma gandesc sa inaintez un proiect de lege prin care sa stabilim ca in Bucuresti sa existe o catedrala impresionanta, dar care sa creasca singura din pamant cu ploaie de la Dumnezeu nu cu bani de la oameni, bisericile sa arate impecabil atunci cand avem nevoie de ele ca spatiu pentru oficierea cununiilor si a botezurilor, dar sa nu fie reparate si intretinute, ci sa se vindece singure cand au nevoie, cu ajutor de la Dumnezeu, iar preotii, daca sunt sfinti, sa nu se mai hraneasca cu alimente, ci prin fotosinteza. Un text scurt care sa multumeasca pe toata lumea.

In ceea ce priveste activitatea zilnica a preotilor, pastorilor sau cu s-ar numi ei, legea trebuie sa fie la fel de categorica.

Nu ne intereseaza sa ne salveze sufletele, sa ne ajute sa mergem pe calea cea dreapta, nu ne intereseaza nici sa ne fie alaturi ca duhovnici, important este sa nu se atinga de banii nostri. Nici direct, nici indirect. Pentru ca noi il avem pe Dumnezeu in suflet, iar Dumnezeul acesta ne spune sa nu avem nimic mai de pret pe lumea asta decat banii.

Mai ales acum, in perioada de criza, cand tara duce lipsa de bani, este firesc sa ne varsam furia pe bisericile ce pretind bani, caci toti banii care ne lipsesc par a fi ascunsi fix in biserici.

Chiar nu inteleg de ce nume sonore din avocatura se lupta aiurea cu bancile pentru a exclude clauzele abuzive din contracte. Niste visatori avocatii acestia care cred ca mai mult de jumatate din veniturile populatiei ajunge la plata creditelor si ca este cazul sa lupte cu abuzurile din sistemul bancar. Pai daca bancile erau atat de rele pe cat cred domnii avocati, protestele si luarile de pozitie ale populatiei erau impotriva sistemului bancar abuziv nu a bisericilor hraparete.

Banuiala mea este ca si avocatii acestia au niste interese sa ne atraga atentia spre alte surse ale raului.

Lasa ca ii stiu eu si pe ei. Vor o gramade de bani pentru nimic, pentru doua vorbe la proces de nu inteleg nimic. Sa puna mana sa munceasca si avocatii daca vor bani. Dar eu nu prea ii vad muncind, de fapt nu ii vad deloc, mai putin o data cand am avut nevoie si atunci a facut doua hartii, trei minute de vrajeala la proces si asa am reusit sa imi obtin de la primarie pamantul pe care il aveam la bunici, care oricum era dreptul meu asa ca… mare lucru nu a facut avocatul sa merite banii mei. Poate gandim o lege buna si pentru avocati, se pare ca au nevoie.

Mediator Petru MUSTATEANU

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii