Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

25.000 de utilizatori cheamă în judecată Facebook


14 aprilie 2015 | Irina RIMARU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Compania Facebook este dată în judecată de mai mult de 25.000 de utilizatori din cauza unor încălcări ale legilor europene privind confidențialitatea, într-un proces colectiv ce urmează să se desfășoare într-un tribunal din Viena, potrivit bbc.com.

Liderul celor care au intentat proces gigantului IT american este un activist austriac pentru protejarea informațiilor personale, Max Schrems, iar cauza se axează pe felul în care Facebook colectează și retrimite date. Cealaltă parte în proces este sediul central european al Facebook, din Dublin, care înregistrează toate conturile din afara Statelor Unite și Canadei. În acest caz, reprezentanții americani ai Facebook nu au facut niciun comentariu.

Acțiunea în justiție vizează și faptul că legi privind confidențialitatea sunt încălcate prin felul în care angajați ai rețelei sociale monitorizează utilizatorii când aceștia folosesc butoanele de „like” ale site-ului.

Schrems, un absolvent de drept, vrea să oprească astfel ceea ce numește supravegherea în masă de către Facebook. În acest caz se cer compensații de 500 de euro pentru fiecare persoană.

Irina RÎMARU

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică