Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Atragerea de fonduri in domeniul imobiliar. Probleme juridice


1 octombrie 2008 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Badea Clifford Chance, biroul local al celei mai mari firme de avocatura din lume, a organizat vineri, 26 Septembrie 2008, o masa rotunda adresata dezvoltatorilor imobiliari prezenti pe piata din Romania cu tema: "Provocari legate de atragerea de fonduri in domeniul imobiliar: un an de la declansarea crizei de pe pietele financiare".

Masa rotunda s-a axat pe tendintele existente in domeniile finantarii imobiliare si a achizitiilor imobiliare ca urmare a climatului financiar international si a crizei lichiditatilor: bancile si investitorii devin mai selectivi, se re-echilibreaza pozitia de negociere intre dezvoltator si finantator/investitor, tranzactiile dureaza mai mult si sunt mai scumpe, iar rezolvarea problemelor juridice, in special cele privind titlul de proprietate, devine esentiala.

In cadrul evenimentului au fost discutate surse alternative de finantare (private equity, joint-ventures, mezzanine finance, oferte de obligatiuni, IPO pe piete de capital externe), precum si fezabilitatea practica a unora dintre acestea in prezent. 

Nadia BadeaNadia Badea, partener, responsabil pentru practica de achizitii & fuziuni si real estate al Badea Clifford Chance: "In contextul in care exista fonduri limitate fata de numarul proiectelor existente, va avea loc o prioritizare a finantarii acestora in functie de calitatea si eficienta economica a proiectului. Sunt increzatoare ca piata de real estate va continua sa se dezvolte desi cu motoarele subturate, si ca noi suntem bine pozitionati sa ramanem in centrul tranzactiilor complexe."

La acest seminar au participat reprezentanti ai unor dezvoltatori imobiliari locali si internationali cu investitii majore in Romania, printre care Avrig 35, Asmita Gardens, Afik, Bovis Lend Lease, Cefin, Fabian, Impact, Parkridge, Cenk Demir, Omilos Group, AIG Lincoln, Centerra Parteners si Red Management Capital. Participantii au apreciat utilitatea practica a mesei rotunde in contextul actual al crizei de pe pietele financiare si solutiile dezbatute.

Prezentarile din cadrul mesei rotunde au fost sustinute de Nadia Badea, partener, responsabil pentru practica de achizitii & fuziuni si real estate, Daniel Badea, Office Managing Partner, responsabil pentru practica de finantari, Perry Zizzi, partener, responsabil pentru practica de real estate in regiunea de sud-est a Europei, si Andreea sisman, counsel, specializata in practica de real estate.

* * *

In Romania, Clifford Chance a deschis, la 19 iunie 2006, un birou in asociere cu Badea&Asociatii, firma prezenta pe piata locala din anul 2002. Biroul din Bucuresti numara in prezent cinci parteneri si are 50 de avocati, facand parte din zona Europei Centrale si de Est a firmei Clifford Chance care detine deja birouri in Budapesta, Moscova, Praga si Varsovia si urmeaza sa deschida in curand un birou in Kiev.

Badea Clifford Chance a fost in mod constant implicata in tranzactii complexe de imprumuturi sindicalizate, project finance, emisiuni de eurobonduri si de actiuni pe piete internationale de capital, instrumente financiare derivate, achizitii de companii de catre investitori strategici sau fonduri de private equity, tranzactii de leverage buy out, proiecte de infrastructura si autostrazi, investitii imobiliare etc.

Badea Clifford Chance ocupa locul 1 in topul firmelor de avocatura din Romania in cea mai recenta editie a Legal 500 (2008) la sectiunile Banking & Finance si Real Estate, precum si in ultima editie a Chambers and Partners (2008) la sectiunea Banking & Finance.

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii