Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Cum trebuie motivată desființarea locului de muncă


17 aprilie 2015 | Diana Mihaela ENACHE

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Nu constituie o motivare suficientă, sub imperiul exigențelor impuse de art. 76 lit. a) C. muncii, mențiunea că locul de muncă a fost desființat ca urmare a reducerii volumului de activitate al societății, cu trimitere în acest sens la un referat. Așadar, pentru a fi clare pentru salariat cauzele concedierii sale, era necesară indicarea în concret a motivelor întemeiate care au impus desființarea postului, însă nu sub forma unor afirmații vagi și generale. De altfel, motivarea în fapt deficitară nu permite instanței să verifice dacă desființarea postului a avut o cauză reală și serioasă. Pentru aceasta ar fi trebuit să rezulte din decizia de concediere rațiunile desființării postului, întemeiate pe studii temeinice referitoare la activitatea societății, date sau indicatori, precum și supunerea acestor motive evaluării și aprobării organelor competente. (CodulMuncii.ro, apud Curtea de Apel București, secția a VII-a civilă și pentru cauze privind conflicte de muncă și asigurări sociale, decizia civilă nr. 2091/R din 27 martie 2014, Selecție și comentariu de judecător Petrică Arbănaș, Revista româna de dreptul muncii nr. 7/2014)

Diana Mihaela ENACHE

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii