Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Cum trebuie motivată desființarea locului de muncă
17.04.2015 | Diana Mihaela ENACHE

JURIDICE - In Law We Trust

Nu constituie o motivare suficientă, sub imperiul exigențelor impuse de art. 76 lit. a) C. muncii, mențiunea că locul de muncă a fost desființat ca urmare a reducerii volumului de activitate al societății, cu trimitere în acest sens la un referat. Așadar, pentru a fi clare pentru salariat cauzele concedierii sale, era necesară indicarea în concret a motivelor întemeiate care au impus desființarea postului, însă nu sub forma unor afirmații vagi și generale. De altfel, motivarea în fapt deficitară nu permite instanței să verifice dacă desființarea postului a avut o cauză reală și serioasă. Pentru aceasta ar fi trebuit să rezulte din decizia de concediere rațiunile desființării postului, întemeiate pe studii temeinice referitoare la activitatea societății, date sau indicatori, precum și supunerea acestor motive evaluării și aprobării organelor competente. (CodulMuncii.ro, apud Curtea de Apel București, secția a VII-a civilă și pentru cauze privind conflicte de muncă și asigurări sociale, decizia civilă nr. 2091/R din 27 martie 2014, Selecție și comentariu de judecător Petrică Arbănaș, Revista româna de dreptul muncii nr. 7/2014)

Diana Mihaela ENACHE

Secţiuni: Dreptul muncii, RNSJ | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO