Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

ELSA București organizează a doua ediție a Concursului Național de Procese Simulate de Drept Fiscal
14.04.2015 | Yolanda BEȘLEAGĂ

Secţiuni: Fiscalitate, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

ELSA București organizează, prin Departamentul Activități Academice, Concursul Național de Procese Simulate de Drept Fiscal, aflându-se anul acesta la a doua sa ediție.

Concursul va avea loc pe data de 8 mai 2015, la Facultatea de Drept a Universității din București, adresându-se studenților de anii II și III din întreaga țară, dat fiind interesul crescut al acestora cu privire la Dreptul Fiscal și la valențele practice ale acestei ramuri de drept. Concursul de Procese Simulate este prilejul perfect pentru ca studenții pasionați să valorifice cunoștințele teoretice dobândite în cadrul facultății, să caute ei înșiși soluții la probleme controversate și să ia contact cu o altă dimensiune a Dreptului Fiscal și a ramurilor de drept conexe, o dimensiune mult mai nuanțată și pragmatică decât cea cu care sunt deja obișnuiți.

Formatul concursului constă în două etape: o etapă scrisă și o etapă a pledoariilor. Într-o primă fază, participanții vor redacta un memoriu, fiind împărțiți în echipe de câte doi participanți. Cele mai bune echipe din București se vor întâlni în cadrul etapei orale cu reprezentanții altor Grupuri Locale ELSA România, câștigători ai concursurilor organizate pe plan local. Cei 16 participanți, împărțiți în patru echipe de reclamanți și patru de pârâți, își vor susține oral argumentele, punându-și în valoare calitățile oratorice, precum și modul original în care au înțeles să valorifice doctrina și jurisprudența relevante în materia Dreptului Fiscal. La finele concursului, vor fi desemnați câștigătorii locurilor I și II, precum și câștigătorul titlului Best Speaker.

Și de această dată ELSA București se bucură de sprijinul casei de avocatură NICULEASA Law Office.

Pentru mai multe detalii de ordin academic și logistic cu privire la acest proiect, vă stăm la dispoziție la adresa de e-mail: nmcc.fiscal@bucuresti.elsa.ro.

ELSA (The European Law Students` Association) este o asociație internațională, independentă, apolitică, condusă de și pentru studenți. ELSA România este singura asociaţie a studenţilor la drept care activează la nivel naţional. Parte a ELSA România, grupul local ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti. Implicând stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii sau procese simulate, ELSA are ca scop principal evoluţia tinerilor în sistemul juridic.

Yolanda BEȘLEAGĂ
ELSA București

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti