Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Jurisprudență ÎCCJ curentă, Procedură civilă, RNSJ

ICCJ. Limitarea timpului de expunere a concluziilor orale. Efecte

15 aprilie 2015 | Corina CIOROABĂ

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că împrejurarea că instanța de apel, cu prilejul dezbaterilor, a limitat apărătorului reclamantului timpul pentru expunerea concluziilor orale reprezintă o chestiune de administrare a ședinței de judecată, atribut exclusiv al judecătorului, așa cum rezultă din prevederile art. 128 alin. (3) C. proc. civ. care statuează că „În caz de trebuință, președintele poate da cuvântul de mai multe ori, putându-l margini în timp de fiecare dată”. Prin urmare, acest motiv nu poate constitui critică de nelegalitate potrivit dispozițiilor art. 304 C. proc. civ., astfel că Înalta Curte a constat nul recursul declarat de reclamantul-recurent. (Decizia nr. 3107 din 12 noiembrie 2014 pronunţată în recurs de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect pretenţii)

Notă: Potrivit dispoziţiilor art. 216 alin. (4) din NCPC, preşedintele poate să limiteze în timp intervenţia fiecărei părţi. În acest caz, el trebuie să pună în vedere părţii, înainte de a-i da cuvântul, timpul pe care îl are la dispoziţie.

Corina CIOROABĂ

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică