BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Recuperarea prejudiciului produs de salariatul delegat
20.04.2015 | Diana Mihaela ENACHE


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

În cazul în care fapta ilicită cauzatoare de prejudicii este comisă de către un salariat delegat în dauna angajatorului la care s-a efectuat delegarea, angajatorul păgubit își va putea acoperi prejudiciul pe calea răspunderii civile delictuale, prin chemarea în judecată a salariatului culpabil, a angajatorului acestuia sau a ambilor în solidar. Dacă între cei doi angajatori există raporturi contractuale, salariatul fiind delegat tocmai pentru executarea contractului, angajatorul păgubit va angaja răspunderea contractuală a celuilalt angajator, care se va putea regresa, la rândul lui, împotriva salariatului său, în temeiul art. 254 C. muncii. (CodulMuncii.ro, apud Alexandru Țiclea, Prejudiciul, condiție a răspunderii pentru daune, Revista română de dreptul muncii nr. 4/2014, Alexandru Țiclea, Răspunderea patrimonială a salariaților în Revista de drept comercial nr. 7-8/2003, p. 90-91)

Nota JURIDICE.ro: Participanții la conferința ION TRAIAN ȘTEFĂNESCU și invitații – Probleme dificile de dreptul muncii | 28 aprilie 2015 (Ediția a IV-a) beneficiază de reducere 170 lei pentru Codul muncii PRO [www.codulmuncii.ro].

Diana Mihaela ENACHE

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate