Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Recuperarea prejudiciului produs de salariatul delegat
20.04.2015 | Diana Mihaela ENACHE

Secţiuni: Dreptul muncii, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

În cazul în care fapta ilicită cauzatoare de prejudicii este comisă de către un salariat delegat în dauna angajatorului la care s-a efectuat delegarea, angajatorul păgubit își va putea acoperi prejudiciul pe calea răspunderii civile delictuale, prin chemarea în judecată a salariatului culpabil, a angajatorului acestuia sau a ambilor în solidar. Dacă între cei doi angajatori există raporturi contractuale, salariatul fiind delegat tocmai pentru executarea contractului, angajatorul păgubit va angaja răspunderea contractuală a celuilalt angajator, care se va putea regresa, la rândul lui, împotriva salariatului său, în temeiul art. 254 C. muncii. (CodulMuncii.ro, apud Alexandru Țiclea, Prejudiciul, condiție a răspunderii pentru daune, Revista română de dreptul muncii nr. 4/2014, Alexandru Țiclea, Răspunderea patrimonială a salariaților în Revista de drept comercial nr. 7-8/2003, p. 90-91)

Nota JURIDICE.ro: Participanții la conferința ION TRAIAN ȘTEFĂNESCU și invitații – Probleme dificile de dreptul muncii | 28 aprilie 2015 (Ediția a IV-a) beneficiază de reducere 170 lei pentru Codul muncii PRO [www.codulmuncii.ro].

Diana Mihaela ENACHE

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti