
În cazul în care fapta ilicită cauzatoare de prejudicii este comisă de către un salariat delegat în dauna angajatorului la care s-a efectuat delegarea, angajatorul păgubit își va putea acoperi prejudiciul pe calea răspunderii civile delictuale, prin chemarea în judecată a salariatului culpabil, a angajatorului acestuia sau a ambilor în solidar. Dacă între cei doi angajatori există raporturi contractuale, salariatul fiind delegat tocmai pentru executarea contractului, angajatorul păgubit va angaja răspunderea contractuală a celuilalt angajator, care se va putea regresa, la rândul lui, împotriva salariatului său, în temeiul art. 254 C. muncii. (CodulMuncii.ro, apud Alexandru Țiclea, Prejudiciul, condiție a răspunderii pentru daune, Revista română de dreptul muncii nr. 4/2014, Alexandru Țiclea, Răspunderea patrimonială a salariaților în Revista de drept comercial nr. 7-8/2003, p. 90-91)
Nota JURIDICE.ro: Participanții la conferința ION TRAIAN ȘTEFĂNESCU și invitații – Probleme dificile de dreptul muncii | 28 aprilie 2015 (Ediția a IV-a) beneficiază de reducere 170 lei pentru Codul muncii PRO [www.codulmuncii.ro].
Aflaţi mai mult despre Alexandru Ticlea, Codul muncii PRO, Diana Mihaela ENACHE, ION TRAIAN ȘTEFĂNESCU și invitații, raspundere civila delictuala, raspundere contractuala, recuperare prejudiciu, salariat delegatJURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.
Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.