« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Cum trebuie motivată decizia de concediere
22.04.2015 | Diana Mihaela ENACHE

Secţiuni: Dreptul muncii, RNSJ | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Motivarea deciziei de concediere trebuie să fie clară și precisă, pe de o parte, pentru ca salariatul să poată afla motivele concedierii sale, iar, pe de altă parte, pentru ca instanța să poată verifica caracterul efectiv al desființării postului, precum și existența unei cauze reale și serioase care să nu disimuleze realitatea și care să aibă în vedere atât situația angajatorului, cât și pe cea a angajatului. Prin urmare, nu îndeplinește condițiile legale o motivare vagă, care utilizează formulări generale, de felul: „dificultățile economice, reorganizarea și restructurarea societății, astfel cum rezultă din Programul de eficientizare a activității”. (CodulMuncii.ro, apud Curtea de Apel București, secția a VII-a civilă și pentru cauze privind conflicte de muncă și asigurări sociale, decizia civilă 555/R din 30 ianuarie 2014, Selecție și comentariu de judecător Petrică Arbănaș, în Revista româna de dreptul muncii nr. 4/2014)

Nota JURIDICE.ro: Participanții la conferința ION TRAIAN ȘTEFĂNESCU și invitații – Probleme dificile de dreptul muncii | 28 aprilie 2015 (Ediția a IV-a) beneficiază de reducere 170 lei pentru Codul muncii PRO [www.codulmuncii.ro].

Diana Mihaela ENACHE

 
Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD