Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Cum trebuie motivată decizia de concediere
22.04.2015 | Diana Mihaela ENACHE

Secţiuni: Dreptul muncii, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Motivarea deciziei de concediere trebuie să fie clară și precisă, pe de o parte, pentru ca salariatul să poată afla motivele concedierii sale, iar, pe de altă parte, pentru ca instanța să poată verifica caracterul efectiv al desființării postului, precum și existența unei cauze reale și serioase care să nu disimuleze realitatea și care să aibă în vedere atât situația angajatorului, cât și pe cea a angajatului. Prin urmare, nu îndeplinește condițiile legale o motivare vagă, care utilizează formulări generale, de felul: „dificultățile economice, reorganizarea și restructurarea societății, astfel cum rezultă din Programul de eficientizare a activității”. (CodulMuncii.ro, apud Curtea de Apel București, secția a VII-a civilă și pentru cauze privind conflicte de muncă și asigurări sociale, decizia civilă 555/R din 30 ianuarie 2014, Selecție și comentariu de judecător Petrică Arbănaș, în Revista româna de dreptul muncii nr. 4/2014)

Nota JURIDICE.ro: Participanții la conferința ION TRAIAN ȘTEFĂNESCU și invitații – Probleme dificile de dreptul muncii | 28 aprilie 2015 (Ediția a IV-a) beneficiază de reducere 170 lei pentru Codul muncii PRO [www.codulmuncii.ro].

Diana Mihaela ENACHE

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti