Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Fericirea angajaților, mai importantă decât salariul directorului executiv


17 aprilie 2015 | Irina RIMARU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Dreptul muncii

Directorul executiv al unei companii americane a decis să își reducă drastic remunerația lunară, pentru a dubla salariile angajaților. Decizia a venit după ce a citit un articol privind relația dintre salariul angajaților și fericirea acestora. Omul de afaceri din Seattle a fost motivat și de problemele financiare cu care se confruntau mulți dintre angajații săi, care nu își mai puteau permite plata chiriei, potrivit nytimes.com.

Dan Price s-a hotărât să crească salariul minim pentru angajații săi de la 48 de mii de dolari la 70 de mii de dolari pe an și susține că, astfel, luptă împotriva inegalităților economice din ce în cei mai pronunțate pe piața muncii din Statele Unite.

Dan Price: „Ce vreau să anunț acum este faptul că începând cu acest moment, vom aplica o nouă politică de salarizare, iar salariul minim va urca la 70 de mii de dolari pentru toți cei care lucrează aici. Salariul meu este legat de valoarea pieței și de suma pe care ar cere-o un înlocuitor. Din cauza acestei inegalități, remunerația mea ca director general executiv este foarte mare, câștig foarte mult. Acesta este motivul pentru care îmi voi reduce salariul la valoarea minimă. Acum ne confruntăm cu inegalități sociale mai pronunțate chiar și decât cele din timpul marii recesiuni”.

Potrivit unui studiu publicat de Bloomberg, salariile persoanelor aflate în poziții de conducere în Statele Unite sunt de 300 de ori mai mari decât cele ale angajaților de rând. Diferența uriașă a stârnit nemulțumiri profunde din partea populației. Un proiect de lege votat de Congresul american în anul 2010 urma să forțeze companiile listate la bursă să facă publice toate câștigurile directorilor. Cu toate acestea, legea nu a fost pusă în aplicare nici până în acest moment.

Irina RÎMARU

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică