Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

CE acuză Google de abuz de poziție dominantă


17 aprilie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Comisia Europeană a dat publicității joi, 16 aprilie 2015, un comunicat cu privire la obiecțiile transmise către Google privind favorizarea sistematică a propriului serviciu de comparare a prețurilor în rezultatele oferite de motoarele de căutare, Comisia deschizând și o anchetă în acest sens.

Google a abuzat de poziția sa dominantă pe piețele serviciilor de căutare generală pe internet din Spațiul Economic European (SEE), prin plasarea pe primele locuri a propriului serviciu (Google Shopping) în cadrul paginilor de căutare generală, deviind astfel în mod artificial traficul dinspre serviciile concurente.

Margrethe Vestager, comisarul UE responsabil cu politica în domeniul concurenței, a declarat: „Obiectivul Comisiei este acela de a aplica normele antitrust ale UE astfel încât să se asigure că societățile care desfășoară activități în Europa, indiferent în ce țară își au sediul, nu împiedică în mod artificial accesul consumatorilor europeni la o ofertă cât mai diversificată și nu frânează inovarea.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică