« Newsletter
Flux noutăţi
SelectedVideoArticole autoriJurisprudenţăNoutăţi legislativeAnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

CSM, 9 octombrie 2008
13.10.2008 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Sedinta Plenului 

1. Eliberare din functie, prin pensionare (vot pozitiv) 

1) CIONCA Susana Magdalena (judecator la Tribunalul Arad) (Nota nr. 22514/1154/DRUO/2008) 
2) MIHAIES Aurel (judecator la Tribunalul Timis) Nota nr. 22567/1154/DRUO/2008) 
3) DEFTU Serghie (judecator la Tribunalul Vaslui) (Nota nr. 23377/1154/DRUO/2008)
4) MAICAN Maria (judecator la Tribunalul Olt) (Nota nr. 3/21660/1154/DRUO/2008)
5) PARVAN Ioana (judecator la Tribunalul Olt) (Nota nr. 21660/1154/DRUO/2008)
6) FELDIOREAN Georgeta Mihaela (procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Dambovita) (Nota nr. 24639/1154/DRUO/2008)
7) JURA Doru (procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Caras-Severin)
8) HAIDUC Ioan (procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis) (Nota nr. 21649/1154/DRUO/2008)
9) SCURTU Jan (procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau) (Nota nr. 25792/1154/DRUO/2008)
10) BALEANU Mineta (judecator la Tribunalul Tulcea) (Nota nr. 1/26407/1154/DRUO/2008)
11) JURJ Vasile (procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Maramures) (Nota nr. 1/28192/1154/DRUO/2008)
12) DOBRE Mircea (judecator la Judecatoria Buftea) (Nota nr. 1/29363/1154/DRUO/2008)
13) LAMBROPULOS Daniela-Corina (judecator la Judecatoria Hunedoara) (Nota nr. 29179/1154/DRUO/2008).

2. Cererea domnului IONECI Ion privind mentinerea in functia de judecator la Curtea de Apel Galati (Nota DRUO nr.14524/1154/2008) (vot negativ).

Dan Lupascu: Insista sa cumuleze pensia cu salariul. Comisia Juridica a spus nu. De respingere.

3. Punct de vedere al Directiei resurse umane si organizare nr. 2/17841/DRUO/2008 referitor la solicitarea Scolii Nationale de Grefieri de infiintare a unui centru de formare profesionala la Bistrita (vot pozitiv).

Lidia Barbulescu: Se propusese in Nota sa se mai discute cu Ministerul Justitiei.
Mihaela Craciunescu, director SNG: Noi am aflat de aceasta oportunitatea si avand in vedere ca avem mari probleme cu formarea profesionala a grefierilor la Sovata sau Arad (unde ni s-a refuzat cererea intrucat e ocupat cu formarea din sistemul penitenciarelor), ne-am gandit ca ne trebuie un punct de formare in Ardeal. Domnul presedinte Marian Nicolae ne-a dat toate relatiile (cladirea e foarte mare, ar putea fi recompartimentata), astfel ca am zis sa profitam de aceasta oportunitate si sa facem propunerea.
Bogdan Licu: In Comisia de Resurse Umane am discutat, am amanat o data pentru mai multe date, am fost de acord cu aceasta propunere. Pe zona aceea nu avem niciun centru de perfectionare. Cladirea arata rau, dar se poate modifica. Anticipez o solicitare a dansilor, se pune problema perioadei de scolarizare de formare initiala la 1 an. Noi zicem ca e utila propunerea.
Virgil Andreies: E o nevoie acuta de personal auxiliar cu studii superioare. Pe formare initiala, SNG nu poate pregati grefieri care sa acopere nevoile sistemului. Cea mai mare parte din grefierii sunt din partea de sud a tarii, iar a doua zi dupa ce sunt numiti fac cerere si pleaca. De ce Bistrita? Argumentele au fost deja expuse. Exista posibilitatea inchirierii unui camin de nefamilisti care inseamna costuri foarte mici.
Lidia Barbulescu: Nu ar fi niciun impediment si pentru formarea continua.
Anton Pandrea: Trebuie sa avem o situatie a cheltuielilor. Aici avem o propunere.
Virgil Andreies: Cladirea a fost reabilitata in 1998.
Lidia Barbulescu: Ca sa facem evaluarea, trebuie sa fim de acord de principiu.
Anton Pandrea: Sa facem verificare daca nu se poate muta SNG la Giroc.
Ana Labus: S-a verificat in Comisie. Nu e spatiu la Giroc.
Lidia Barbulescu: Sesizam Ministerul Justitiei.

4. Nota Directiei resurse umane si organizare nr. 29571/DRUO/2008, privind analiza datelor statistice pentru primul semestru al anului 2008 la nivelul tuturor instantelor si parchetelor (vot pozitiv).

Cristian Deliorga: La instante, s-a constatat o crestere constanta la toate nivelele. La parchete, cresterea a fost inregistrata de parchetele de pe langa judecatorii. Numarul de procurori de la parchetele de pe langa judecatorii a scazut. Exista un numar mare de unitati cu volum scazut la parchete. Exista dezechilibre clare. Doua parchete de pe langa judecatorii solutioneaza peste 30.000 de dosare. Vrem sa facem o analiza a situatiei statistice, poate va fi nevoie de o redistribuire.
Lidia Barbulescu: Pe noul Cod de procedura penala, plenitutidinea de competenta va revenite parchetelor de pe langa tribunale.
Cristian Deliorga: Prim-procurorul parchetului de pe langa Tribunalul Dambovita e nemultumit ca se inregistreaza delegari fara ca ei sa fie consultati.
Laura Codruta Kovesi: O fi fost vreo situatie de exceptie, intrucat, de obicei, sunt consultati.
Lidia Barbulescu: La Inalta Curte de Casatie si Justitie, incarcatura este de 600 de dosare. Dublu fata de incarcatura de la curtile de apel.
Cristian Deliorga: Parchetele militare au solutionat 600 de dosare. Sunt posturi vacante la aceste instante. Nu ar fi rau sa le redistribuim.
Costel Dragut: Media pe tara la nivelul curtilor de apel este de 400 de dosare. La Curtea de Apel Craiova, incarcatura este de 660 de dosare. La polul opus sunt instante cu o medie de 220 de dosare. Exista posturi vacante la aceste instante. Am facut o propunere de reorganizare a Curtii de Apel Craiova in iulie. Mi-a fost restituita pentru ca nu e suficient motivata. Am trimis-o in august si abia azi e pe ordinea de zi la interventia secretarului general.
Lidia Barbulescu: Vom analiza situatia.
Liviu Dascalescu: E o situatie din 2005. Am o certitudine. Nu exista unitate de parchet care sa solutioneze 30.000 de dosare. Poate sunt inregistrate. Se face o confuzie intre lucrare si dosar.
Cristian Deliorga: Este vorba numai de dosare.
Dan Chiujdea: In prima parte a raportului sunt inregistrate cauzele "de solutionat", apoi se analizeaza "cauzele solutionate". Am intrebat colegii de la DRUO daca se raporteaza corect si am primit desfasuratorul si am constatat ca da.
Virgil Andreies: As dori sa subliniez situatia catorva judecatorii: Judecatoria Simleul Silvaniei cu un judecator a solutionat 1874 dosare, Judecatoria Dragomiresti a solutionat cu un judecator 1053 de dosare, La Zalau, incarcatura este 944 dosare. La polul opus, Raducaneni cu 189. Colegii ma suna saptamanal si ma intreaba cand aducem noi judecatori. Nu mai rezista.
Liviu Dascalescu: Cifrele sunt umflate. Daca se trimite raportul la experti, o sa se spuna ca CSM nu a luat nicio masura.
Dan Lupascu: Puneti "volum de activitate".
Lidia Barbulescu: Aceasta terminologie "de solutionat" poate nu e cea mai buna.
Alina Corbu: La parchete, au inregistrat separat lucrarile, dosarele inregistrate si dosarele solutionate.

5. Nota Directiei resurse umane si organizare nr. 1/25319/2008 privind transferul unui post de judecator de la Curtea de Apel Brasov la Tribunalul Brasov – vot pozitiv pentru transferul unui post vacant de judecator din statul de functii si de personal al Curtii de Apel Brasov, in statul de functii si de personal al Tribunalului Covasna.

Angela Harastasanu: Domnul presedinte al Tribunalului Brasov a fost la Curtea de Apel Brasov. Toti am fost de acord cu ce a spus. Ar trebui sa fie determinant punctul de vedere al Curtii de Apel Brasov care incearca sa-si pastreze postul. Postul a fost luat de la Tribunalul Covasna. Prin lipsirea de acest post ar putea fi afectata constituirea completelor. Solicitarea Tribunalului Brasov este din 2007.
Alina Corbu: Tribunalul Covasna are cea mai mica schema din tara (13).
Angela Harastasanu: Tribunalul Brasov a dat doua avize la doua cereri de detasare.
Lidia Barbulescu: Cred ca acest post ar trebui sa ajunga de unde a plecat, adica la Tribunalul Covasna.

6. Nota Directiei resurse umane si organizare privind solicitarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara de avizare a organizarii concursului pentru ocuparea unor posturi vacante de grefier la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara si Parchetul de pe langa Judecatoria Caransebes.

Alina Corbu: E un post temporar vacant, nu e nevoie de aviz CSM.
Lidia Barbulescu: Puteam sa formulam raspuns si fara sa treaca pe la Plen.

7. Punctul de vedere al Directiei legislatie, documentare si contencios nr. 793/L/27594/1154/2008 privind cererea adresata Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii de catre doamna RUSTI Maria si domnul AXENTE Teodor, judecatori la Tribunalul Suceava.

Dan Lupascu: Este vorba de doi judecatori, fosti judecatori financiari, cer recunoasterea vechimii. Comisia Juridica s-a exprimat in sensul respingerii.

8. Punctul de vedere al Directiei Legislatie, documentare si contencios nr. 792/L/2008, referitor la proiectul de lege ce are ca obiect reglementarea modului de punere in aplicare, de catre Romania, a unor sanctiuni internationale sau masuri restrictive instituite de rezolutii ale Consiliului de Securitate ONU, acte ale Uniunii Europene sau prin decizii unilaterale ale statelor (insusire nota cu observatiile Comisiei Juridice).

Dan Lupascu: Insusirea notei cu doua observatii: 1) trimiterile la legea contenciosului administrativ fara alte referiri si 2) sa se precizeze obligatia de pastrare a secretului profesional in legatura cu anumite date.

9. Nota Directiei legislatie, documentare si contencios nr. 804/L/28190/2008 referitoare la memoriul Curtii de Apel Bucuresti prin care se solicita Consiliului Superior al Magistraturii sa intreprinda demersurile necesare in vederea inlaturarii consecintelor generate de intrarea in vigoare a O.U.G. nr. 51/2008 privind ajutorul public in materie civila, in privinta platii si a incasarii taxelor judiciare de timbru si amenzilor judiciare (sesizarea Ministerului Justitiei si a inaltei Curti de Casatie si Justitie, in vederea efectuarii demersurilor corespunzatoare la Ministerul Economiei si Finantelor).

Dan Lupascu: In urma Ordonantei de Urgenta 51/2008, taxele judiciare de timbru au trecut la bugetul Ministerului Justitiei astfel ca CEC-ul nu a mai avut posibilitatea sa incaseze aceste taxe. Am discutat cu domnul ministru si cu vicepresedintele CEC. La Bucuresti s-a rezolvat. Vicepresedintele CEC-ului si-a exprimat disponibilitatea sa ne ajute oriunde in tara.
Lidia Barbulescu: Trimitem la Ministerul Justitiei.
Anton Pandrea: Ar trebui avuta in vedere si Inalta Curte de Casatie si Justitie. Problema a fost ridicata de Inalta Curte. Sa facem si noi adresa catre CEC.
Lidia Barbulescu: Trimitem si la Inalta Curte.

10. Nota Directiei legislatie, documentare si contencios nr. 802/L/27698/2008 referitoare la memoriul formulat de Baroul Vrancea in legatura cu situatia practicarii avocaturii clandestine de catre membrii Baroului Constitutional sau de catre unele societati comerciale, care au ca obiect de activitate consultanta juridica (insusire nota).

Dan Lupascu: Vesnica problema… Ne insusim nota. Mai putem nota sa trimitem la parchete si instante, sa le amintim ce am facut noi. Sa nu fim interpretati. Plus o intalnite cu conducere UNBR sa se constituie acea baza de date. E o confruntare privind situatia avocatilor din Baroul Constitutional cu cei din barourile clasice.
Anton Pandrea: A fost un recurs in interesul legii in materie penala pe aceasta tema.
Lidia Barbulescu: Am fost sunata de domnul vicepresedinte al UNBR, domnul Stanculescu, care ne-a spus ca nu au fost consultati cu privire la greva celor de la Vracea. Am sunat pe domnul presedinte Neacsu. In penal, nu primesc astfel de avocati. In civil insa vin cu partile si cu procura. Vin si in roba. Mi-a promis ca acest lucru se va rezolva.
Nicolae Popa: Au avut un fel de congres, ne-au avertizat ca sunt foarte hotarati sa mearga mai departe.
Dan Lupascu: E una din propuneri, daca nu e cazul sa se dea si in civil o asemenea decizie ca cea din penal. Din pacate, sunt judecatori care nu tin cont de de aceste decizii.
Virgil Andreies: Nu puteti merge cu rationamentul mai departe si sa deduceti cine poate fi?
Bogdan Licu: Danilet.
Dan Lupascu: Sa se faca o analiza cu privire la nerespectarea deciziilor de recurs in interesul legii de catre Inspectia Judiciara.
Lidia Barbulescu: Da, vom comunica Inspectiei Judiciare.
Virgil Andreies: E o chestiune practica. E impovarator pentru judecatori sa identifice toti avocatii care practica avocatura clandestin. Sa gaseasca avocatii elemente de identificare ca sa-i putem vedea din start.
Dan Lupascu: Bucuresti-ul si-a luat masuri de precautie. Exista un anumit tipic al imputernicirii avocatiale.
Angela Harastasanu: Sa solicitam barourilor sa faca o baza de date cu avocatii.

11. Nota Directiei legislatie, documentare si contencios nr. 808/L/28197/2008 referitoare la memoriul formulat de doamna POHOAta Maria, judecator la Curtea de Apel Ploiesti, prin care solicita Consiliului Superior al Magistraturii sa formuleze un punct de vedere cu privire la compatibilitatea functiei de judecator cu cea de formator la Institutul National de Administratie (vot in sensul ca functiile de instruire in cadrul Institutului National de Administratie sunt compatibile cu acelea de judecator sau procuror, urmand a fi intocmit un raspuns, in acest sens).

Dan Lupascu: Se pune intrebarea daca un magistrat poate desfasura activitate de formator la Institutul National de Administratie. Directia de Legislatie spune ca nu. In Comisia Juridica au existat doua pareri: o singura parere in sensul ca nu si cea majoritara ca da. Argumente: am admis ca un magistrat poate desfasura activitate la INM, SNG si, s-a spus in lege, ca poate fi formator si la INNPA (si viceversa, un avocat poate fi formator la INM). O parte a personalului din justie e formata din functionari publici, e vorba de specialitate in materie de contencios administrativ. Am cazut de acord ca s-ar putea desfasura si o astfel de activiate.
Virgil Andreies: Dispozitiile sunt de stricta interpretare. Daca mergem pe acest rationament ar trebui sa profesam si la Universitatile de informatica, pe motiv ca in sistem avem informaticieni.
Anton Pandrea: INA face parte din sistemul executiv. Intram intr-o alta sfera.
Bogdan Licu: Dar facultatile fac parte din sistemul judiciar?
Liviu Dascalescu: INA face parte din sistemul de invatamant post universitar?
Lidia Barbulescu: Da.
Irina Zlatescu: La INA se preda si jurisprudenta.
Dan Lupascu: Strict pe Constitutie se spune "cu excpetia functiilor didactice din invatamantul superior". Dar nici INM sau SNG nu sunt institutii de invatamant superior.
Virgil Andreies: INM, SNG sunt din sistem.
Dan Lupascu: Dar INPPA este din sistem?
Costel Dragut: De acord cu domnul presedinte Andreies. INA este un fel de INM al functionarilor. Nu are de a face cu sistemul nostru. Exceptiile sunt de stricta interpretare. Ce functionari publici avem noi care se specializeaza acolo?
Irina Zlatescu: La INA sunt scoliti si consuli care fac activitate didactica.

12. Nota Directiei legislatie, documentare si contencios nr. 828/L/28647/2008 privind proiectul Ordonantei de urgenta pentru modificarea art. 111 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare (avizat favorabil cu observatiile formulate de directia de resort si Comisia Juridica).

Dan Lupascu: Avizam favorabil. Mai facem o propunere. E o mica confuzie ref. cine dispune si in ce etapa. Sa specificam: in faza de urmarire penala – procurorul, in faza de judecata – judecatorul.

13. Nota Directiei legislatie, documentare si contencios nr. 836/L/29001/2008 privind solicitarea Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, cu privire la durata mandatului membrilor Colegiului de conducere al acestei unitati de parchet.

Laura Codruta Kovesi: Membrii Colegiului de Conducere au invocat aceasta problema.
Dan Lupascu: Mandatul e de 3 ani.

14. Nota Directiei afaceri europene, relatii internationale si programe nr. 02/29817/2008 privind cererea doamnei Ioana Ecaterina BRADATEANU, judecator la Judecatoria Pascani, referitoare la suportarea unor cheltuieli necesare in vederea participarii la seminarul cu tema "Effective communication in the course of court proceedings", organizat in perioada 27-29 octombrie 2008, la Cracovia, Polonia.

Dan Lupascu: Comisia de Resurse Umane a cerut respingerea.

Sedinta Sectiei pentru judecatori

15.Numire in functie de conducere (vot pozitiv)
1) LAUTARU Aurora Lavinia, propunerea de numire in functia de presedinte al Sectiei penale a Tribunalului Dolj a doamnei judecator cu grad de curte de apel (Nota nr. 27809/1154/DRUO/2008)
2) PLACINTA Dochita, propunerea de numire in functia de presedinte al Sectiei civile a Curtii de Apel Suceava (Nota nr. 1/28194/1154/DRUO/2008).

Au fost prezente: 

LAUTARU Aurora Lavinia
Lidia Barbulescu: Ati fost propusa pentru functia de presedinte al Sectiei penale a Tribunalului Dolj.
Aurora Lavinia Lautaru: Da.
Lidia Barbulescu: Ati mai fost la conducerea sectiei?
Aurora Lavinia Lautaru: Decat in ultima luna.
Lidia Barbulescu: Volum mare de activitate al sectiei?
Aurora Lavinia Lautaru: Aproximativ 400 de dosare pe judecator. Avem 13 judecatori, 8 grefieri. Suntem un colectiv unit, avem o colaborare buna cu forurile de decizie. Organizam lunar sedinte pentru unificarea practicii.
Lidia Barbulescu: La nivelul tribunalului a fost pusa in libertate o persoana care a tras pe strada cu pistolul si judecata in stare de libertate.
Aurora Lavinia Lautaru: Presa uneori exagereaza.
Lidia Barbulescu: Ce alte probleme mai aveti de rezolvat?
Aurora Lavinia Lautaru: Probleme nu avem. Spatiul nu este suficient. Poate mai multi grefieri. Dosarele le monitorizam sa le rezolvam in termen rezonabil.
Lidia Barbulescu: Relatiile cu presedintele?
Aurora Lavinia Lautaru: Avem o colaborare foarte buna.
Costel Dragut: Problema cu pistolul… Acel pistol a dus la restructurarea sectiei.

PLACINTA Dochita
Lidia Barbulescu: Ati fost propusa pentru functia de presedinte al Sectiei civile a Curtii de Apel Suceava. S-a terminat mandatul domnului presedinte?
Dochita Placinta: Domnul presedinte al sectiei civile a trecut la sectia comerciala.
Lidia Barbulescu: Ce mai e nou pe la Suceava?
Dochita Placinta: Bine.
Lidia Barbulescu: Ce probleme aveti de rezolvat?
Dochita Placinta: Sa ne pastram numarul actual de judecatori. In decurs de aproximativ un an, 3 judecatori au plecat la sectia comerciala. Suntem in prezent 8 judecatori. Prioritar e aplicarea legii.
Lidia Barbulescu: Colaborati bine cu conducerea si colegii?
Dochita Placinta: Colaborarea e foarte buna. Astazi sunt alegeri pentru viitorul Colegiu de Conducere. Cu colegii, relatiile sunt bune, suntem colegi de la judecatorie, tribunal.
Florica Bejinaru: Cu redactarile cum stati?
Dochita Placinta: Foarte bine. A scazut numarul de dosare.

16. Delegare in functie de conducere

1) DIMA Daniela in functia de presedinte al Sectiei penale a Tribunalului Vaslui (Nota nr. 29132/1154/DRUO/2008)
2) MANOLE Daniela Mihaela in functia de presedinte al Sectiei civile a Tribunalului Vaslui a doamnei judecator la Tribunalul Vaslui (Nota nr.29132/1154/DRUO/2008).
3) MATEIS Petronela-Maria in functia de presedinte al Sectiei civile a Tribunalului Bacau (Nota nr. 29727/1154/DRUO/2008)
4) PETRARU Elena in functia de presedinte al Sectiei comerciale si de contencios administrativ al Tribunalului Bacau (Nota nr. 29559/1154/DRUO/2008)
5) CODAU Mina Nadia in functia de vicepresedinte al Tribunalului Suceava (Nota nr. 1/29303/1154/DRUO/2008)
6) MARINESCU Eugenia-Carmen in functia de presedinte al Judecatoriei Targu Lapus (Nota nr. 29200/1154/DRUO/2008)
7) COSTEA GRIGORESCU Viorica in functia de presedinte al Sectiei penale a Curtii de Apel Constanta (Nota nr. 29573/1154/DRUO/2008).

Vot pozitiv cu exceptia ultimei propuneri care a fost amanata.

Au fost prezente:

DIMA Daniela
Lidia Barbulescu: Candidati pentru functia de presedinte al Sectiei penale a Tribunalului Vaslui.
Daniela Dima: Da.
Lidia Barbulescu: Ati mai detinut functii de conducere?
Daniela Dima: 4 ani la judecatorie.
Lidia Barbulescu: Cu ce probleme va confruntati?
Daniela Dima: Activitatea e bine organizata. Suntem 5 judecatori cu presedinte cu tot. Schema e de 6.
Ana Labus: Situatia la Vaslui e dramatica.
Lidia Barbulescu: Avem inscrieri pentru examenul de promovare in functie de executie?
Daniela Dima: Un singur judecator s-a inscris.
Lidia Barbulescu: Alte probleme?
Daniela Dima: Nu sunt. Volumul e rezonabil.

MANOLE Daniela Mihaela
Lidia Barbulescu: Candidati pentru functia de presedinte al Sectiei civile a Tribunalului Vaslui. Am aflat ca aveti volum de activitate mic.
Daniela Mihaela Manolache: Asa e. Din 14 posturi sunt ocupate 11, o colega e detasata la Husi. In prezent vom ramane 5, sunt cereri de pensionare. Sunt insa doua colege care vor sa se incadreze.
Lidia Barbulescu: Probleme de practica neunitara?
Daniela Mihaela Manolache: Mai sunt. Dar ne intalnim la nivelul tribunalului. Nu prea ajung sa se pronunte solutii contrare. Pe legea 248 mai sunt discutii cu privirela cetatenii romani care sunt expulzati din UE.

MATEIS Petronela-Maria
Lidia Barbulescu: Candidati pentru functia de presedinte al Sectiei civile a Tribunalului Bacau.
Petronela-Maria Mateis: Cu delegare, da.
Lidia Barbulescu: Ce probleme aveti?
Petronela-Maria Mateis: Suntem foarte putini judecatori. 8
Lidia Barbulescu: Volumul de activitate?
Petronela-Maria Mateis: In perioada ianuarie – august 2008, avem 1894 dosare rulate.
Lidia Barbulescu: Stocul?
Petronela-Maria Mateis: Nu as putea sa va spun numarul.
Lidia Barbulescu: Cu dosarele mai vechi cum stati?
Petronela-Maria Mateis: Trebuie sa avem in vedere ca intram in sedinta foarte des.
Lidia Barbulescu: Schema?
Petronela-Maria Mateis: 13 de anul viitor. Acum 12.
Nicolae Popa: Si sunt ocupate 7.
Lidia Barbulescu: Probleme de practica?
Petronela-Maria Mateis: Nu sunt probleme deosebite.
Lidia Barbulescu: Cu fondul funciar cum stati?
Petronela-Maria Mateis: E destul fe mare incarcatura cu astfel de dosare. Expertizele se intocmesc cu intarziere.

PETRARU Elena
Lidia Barbulescu: Candidati pentru functia de presedinte al Sectiei comerciale si de contencios administrtaiv Tribunalului Bacau.
Elena Petraru: Da.
Lidia Barbulescu: Volumul de activitate?
Elena Petraru: Foarte mare. Suntem sectia cu cel mai mare volum de activitate. La comercial stocul este de 2200 de dosare, 960 la contencios si 933 la falimente.
Lidia Barbulescu: Cati judecatori sunteti?
Elena Petraru: 4.
Lidia Barbulescu: Schema?
Elena Petraru: S-au pensionat 3 colegi, demisia doamnei vicepresedinte (a intrat in notariat). Vom incerca sa acoperim volumul de activitate.
Lidia Barbulescu: Sunt inscrisi la examen?
Elena Petraru: Da, 4 colegi.
Lidia Barbulescu: Toti sunteti judecatori de falimente?
Elena Petraru: Doar unul e specializat.
Lidia Barbulescu: Cu dosarele mai vechi cum stati?
Elena Petraru: Stam bine. 10 in materie comerciala, 17 in administrativ si ne trage numarul de dosare de falimente.
Lidia Barbulescu: Sunt complexe dosarele de falimente?
Elena Petraru: Foarte complexe, numeroase probleme, falimente cu probleme deosebite.

CODAU Mina Nadia
Lidia Barbulescu: Candidati pentru functia de vicepresedinte al Tribunalului Suceava.
Mina Nadia Codau: Da.
Lidia Barbulescu: Veti participa si la concurs?
Mina Nadia Codau: Cred ca da. Fac parte din Colegiul de Conducere de 3 ani. O sa ma inscriu la concurs.
Lidia Barbulescu: Ce doriti sa intreprindeti?
Mina Nadia Codau: In calitate de vicepresedinte, asteptam promovarea pentru a face o noua repartizare echitabila. Ne gandim la infiintarea sectiei de litigii de munca.
Lidia Barbulescu: De ce va ganditi?
Mina Nadia Codau: Avem foarte multe litigii cu personal contractual si litigii cu functionarii publici.
Lidia Barbulescu: Ca vicepresedinte o importanta atributie o reprezinta invatamantul profesional, ce va propuneti?
Mina Nadia Codau: Avem intalniri cu judecatorii din teritoriu, de cate ori se iveste o problema o rezolvam.
Lidia Barbulescu: Colegii tin seama de rezolvarile de la Comisia de unificare a practicii a CSM?
Anton Pandrea: Tineti seama de ele?
Mina Nadia Codau: Bineinteles.
Anton Pandrea: In civil s-au organizat intalniri cu judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie?
Mina Nadia Codau: Nu am cunostinta.

MARINESCU Eugenia-Carmen
Lidia Barbulescu: Candidati pentru functia de presedinte al Judecatoriei Targu Lapus.
Eugenia-Carmen Marinescu: Da.
Lidia Barbulescu: V-ati inscris la concurs?
Eugenia-Carmen Marinescu: Intentionez sa ma inscriu.
Lidia Barbulescu: Probleme?
Eugenia-Carmen Marinescu: Lucrurile merg foarte bine.
Lidia Barbulescu: Volumul de activitate?
Eugenia-Carmen Marinescu: E un volum mare de activitate. Eu, personal, am rulat 1700 de dosare. Pana azi, sunt inregistrate 400 de dosare.
Lidia Barbulescu: Cati sunteti?
Eugenia-Carmen Marinescu: Eu si colegul meu cel nou.
Lidia Barbulescu: V-ati obisnuit cu activitatea de judecata?
Eugenia-Carmen Marinescu: Da si imi place.
Lidia Barbulescu: Schema?
Eugenia-Carmen Marinescu: De 3.
Virgil Andreies: In 2006 e numita. E sufletul instantei.

17. Nota Directiei resurse umane si organizare nr. 27654/DRUO privind solicitarea Curtii de Apel Craiova privind infiintarea si desfiintarea unor sectii ale acestei instante (aprobata propunerea Colegiului de conducere al Curtii de Apel Craiova, de desfiintare a Sectiei pentru cauze cu minori si de familie, precum si a Sectiei pentru conflicte de munca si asigurari sociale si, corelativ, infiintarea a doua noi sectii, respectiv, Sectia a I-a civila si pentru cauze cu minori si de familie si Sectia a II-a civila si pentru conflicte de munca si asigurari sociale)

Sedinta Sectiei pentru procurori

18. Propunerea Procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, privind numirea doamnei procuror IORDACHE Mona Marina, de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, in functia de procuror sef Sectie judiciara la aceeasi unitate de parchet (Nota DRUO nr. 23142/2008).

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.