Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Sechestrul asigurator asupra imobilelor. RIL admis
15.10.2008 | JURIDICE.ro, BADEA CLIFFORD CHANCE

Secţiuni: Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 697 din 14 octombrie 2008 a fost publicata Deciza Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectiile Unite – nr. LXXXIV (84) din 10 decembrie 2007.

Decizia a avut ca obiect recursul in interesul legii promovat pentru a pune capat diversitatii de solutii ivite in practica judiciara in ceea ce priveste interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 907 si 908 din Codul Comercial, raportate la prevederile art. 591 din Codul de Procedura Civila, referitor la instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor imobile ale debitorului in cauzele comerciale.

Unele instante de judecata au considerat ca sechestrul asigurator in materie comerciala nu se poate dispune decat asupra averii mobile a debitorului, potrivit dispozitiilor art. 907 din Codul Comercial cu motivarea ca prevedrile Codului Comercial au un caracter derogatoriu de la normele stabilite in Codul de Procedura Civila, astfel incat in materie comerciala sechestrul asigurator este reglementat doar de dispozitiile art. 591-594 din Codul de Procedura Civila.

Alte instante au considerat ca sechestrul asigurator poate fi instituit si asupra bunurilor imobile ale debitorului, fiind aplicabile in aceasta privinta dispozitiile art. 907 din Codul Comercial, raportate la art. 591 din Codul de Procedura Civila.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat validat cea de-a doua orientare de practica judecatoreasca.

Pentru STIRI.JURIDICE,

BADEA CLIFFORD CHANCE

Badea Clifford Chance

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti