Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Vicepreședintele CSM ref. modificarea statutului procurorilor
22.04.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității luni, 21 aprilie 2015, declarația de presă a procurorului Bogdan Gabor, vicepreședinte CSM, cu privire la statutul procurorilor.

Declarația integral:

”Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de relansarea în spaţiul public a temei privind modificarea statutului procurorilor.

În acest context, reamintim că Secţia pentru procurori şi Plenul Consiliului Superior al Magistraturii s-au exprimat constant în sensul necesităţii menţinerii statutului de magistrat al procurorilor ca şi condiţie fundamentală a garantării unei corecte şi complete reprezentări a intereselor generale ale societăţii, apărării ordinii de drept şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

Această poziţie este susţinută şi de opinia recent exprimată de Comisia de la Veneţia, conform căreia modificarea statutului procurorilor din România ar putea avea un efect de ameninţare a independenţei Ministerului Public.

În considerarea importanţei respectării valorilor şi principiilor democratice şi având în vedere faptul că asigurarea şi garantarea echilibrului şi separaţiei puterilor în stat reprezintă unul din principiile fundamentale ale unui stat de drept, Secţia pentru procurori a CSM îşi exprimă disponibilitatea pentru dialog aplicat şi obiectiv pe această temă, cu celelalte puteri ale statului.

De asemenea, consecvent argumentelor şi raţiunilor exprimate în comunicările avute cu Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei, Consiliul Superior al Magistraturii se va implica de o manieră activă în cadrul lucrărilor acestei Comisii, pe palierele de dezbatere privind autoritatea judecătorească şi înfăptuirea actului de justiţie.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.