Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Vicepreședintele CSM ref. modificarea statutului procurorilor


22 aprilie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Sistemul judiciar

Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității luni, 21 aprilie 2015, declarația de presă a procurorului Bogdan Gabor, vicepreședinte CSM, cu privire la statutul procurorilor.

Declarația integral:

”Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de relansarea în spaţiul public a temei privind modificarea statutului procurorilor.

În acest context, reamintim că Secţia pentru procurori şi Plenul Consiliului Superior al Magistraturii s-au exprimat constant în sensul necesităţii menţinerii statutului de magistrat al procurorilor ca şi condiţie fundamentală a garantării unei corecte şi complete reprezentări a intereselor generale ale societăţii, apărării ordinii de drept şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

Această poziţie este susţinută şi de opinia recent exprimată de Comisia de la Veneţia, conform căreia modificarea statutului procurorilor din România ar putea avea un efect de ameninţare a independenţei Ministerului Public.

În considerarea importanţei respectării valorilor şi principiilor democratice şi având în vedere faptul că asigurarea şi garantarea echilibrului şi separaţiei puterilor în stat reprezintă unul din principiile fundamentale ale unui stat de drept, Secţia pentru procurori a CSM îşi exprimă disponibilitatea pentru dialog aplicat şi obiectiv pe această temă, cu celelalte puteri ale statului.

De asemenea, consecvent argumentelor şi raţiunilor exprimate în comunicările avute cu Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei, Consiliul Superior al Magistraturii se va implica de o manieră activă în cadrul lucrărilor acestei Comisii, pe palierele de dezbatere privind autoritatea judecătorească şi înfăptuirea actului de justiţie.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică