Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Arbitraj
Arbitraj
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Official partner: Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional CCIR

DRAGNE & ASOCIAȚII susține activ viitorii practicieni în arbitraj internațional


24 aprilie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Vineri, 17 aprilie 2015, în cadrul primei ediții a proiectului “Legal Explorations: Arbitraj Internațional”, organizat de ELSA București, Andreia Dumitrescu, Partner, și Gabriel Paraschiv, Managing Associate, doi dintre avocații DRAGNE & ASOCIAȚII specializați în materie de arbitraj internațional, au susținut la Facultatea de Drept a Universității din București un seminar interactiv care a reunit aproximativ 30 de studenți.

Dezbaterea liberă a privit principalele probleme de competență în domeniul arbitrajelor privind investițiile desfășurate în fața Curții de Arbitraj Internațional a Centrului Internațional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiții (ICSID). Studenții la drept din ani terminali (III și IV), dar și masteranzii au răspuns cu interes aspectelor de competență ridicate de pârât în arbitraj, având la bază o speță ipotetică ce a reunit aproximativ 15 dintre cele mai invocate argumente în procedurile arbitrale reale.

Întâlnirea a făcut parte dintr-o serie mai amplă de seminarii, susținute de practicieni de renume, fiind ulterior urmată de o etapă de procese simulate în finalul cărora se vor acorda premii celor mai bune echipe, celor mai bune memorii scrise și celui mai bun orator.

Despre DRAGNE & ASOCIAȚII

DRAGNE & ASOCIAȚII este recunoscută de ghidurile internaționale de profil ca fiind una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România. Încă din 2011, DRAGNE & ASOCIAȚII a primit recunoașterea “The Legal 500 EMEA” pentru aria de practică „Litigii și Arbitraj”, fiind remarcată de-a lungul timpului și pentru proiectele derulate în materie de „Bănci, finanțări, piețe de capital”, dar și „Drept comercial” și „Fuziuni și Achiziții”. Structurate pe arii de practică, echipele de avocați sunt coordonate de șase asociați: Ion Dragne, Stelian Garofil, Delia Boșman, Andreia Oana Dumitrescu, Daniel Cîrstea și Ioana Oprea. Fondată în anul 2010, societatea aniversează în 2015 cinci ani de existență.

Despre ELSA București 

ELSA (The European Law Students` Association) a fost înfiinţată în 1981 de studenţi la Drept din Austria, Germania, Polonia şi Ungaria, fiind cea mai mare organizaţie internaţională a studenţilor la Drept şi a tinerilor jurişti. ELSA România este singura asociaţie a studenţilor la drept care activează la nivel naţional. Parte a ELSA România, grupul local ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii