Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Procurorul general al României a primit vizita directorului Europol
25.04.2015 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Tiberiu-Mihail Niţu, a avut vineri, 24 aprilie 2015, la sediul instituţiei, o întrevedere cu directorul Europol, Rob Wainwright, vizând potenţialul extinderii şi eficientizării cooperării inter-instituţionale.

Directorul Europol a fost însoţit de către Brian Donald, director de cabinet, şi Cristina Manu, asistent personal.

Din partea Ministerului Public au fost prezenţi la întâlnire Alexandru Fîciu, procuror şef în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi Nadina Magdalena Spînu, procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.
La întrevedere au participat şi Virgil Spiridon, adjunct al Inspectorului General al Poliţiei Române, şi Marius Roman, director al Direcţiei de Afaceri Europene, Misiuni şi Relaţii Internaţionale.

În contextul menţionării unor domenii prioritare de cooperare dintre Ministerul Public şi Europol precum combaterea traficului de droguri şi a criminalităţii informatice, procurorul general a subliniat importanţa parteneriatului cu Europol, în condiţiile în care, în România, urmărirea penală în majoritatea cauzelor de criminalitate organizată gravă este realizată în mod direct de către procurori.

În cadrul discuţiilor s-au făcut referiri şi la vizita de lucru efectuată la data de 17 februarie 2014, la sediul Europol, de către Tiberiu-Mihail Niţu, împreună cu o delegaţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Procurorul general al României l-a asigurat pe Rob Wainwright că Ministerul Public va continua cooperarea cu Europol, reconfirmând disponibilitatea procurorilor de dialog şi implicare în acest parteneriat.

Rob Wainwright a subliniat importanţa abordării proactive şi dezvoltării cooperării cu partea română, în special în materia combaterii traficului de droguri şi a infracţiunilor informatice, precizând totodată contribuţia semnificativă a personalului provenind din România în cadrul activităţii Centrului Europol de combatere a criminalităţii informatice.

În cadrul întrevederii, o atenţie deosebită a fost acordată discutării aspectelor vizând legislaţia din domeniul retenţiei datelor.

:: sursa: www.mpublic.ro

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate