Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Pronunțarea unor soluții diferite în cauze similare


27 aprilie 2015 | Corina CIOROABĂ

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Jurisprudență ÎCCJ curentă, Procedură civilă, RNSJ

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că faptul că unor salariați ai aceleiași societăți pârâte le-a fost admisă acțiunea, în timp ce altora (situația revizuentului) pretențiile referitoare la drepturile salariale le-au fost respinse, se poate constitui, în condiții de identitate a situației juridice a părților, care au acționat separat în valorificarea unor drepturi din contractul colectiv de muncă, într-un aspect de jurisprudență unitară, iar nu de nesocotire a autorității de lucru judecat. Prin urmare, în cauza de faţă, ceea ce reclamă revizuentul este pronunțarea unor soluții diferite în cauze similare, purtate între reclamanți diferiți, în contradictoriu cu același pârât, nefind vorba, deci, de hotărâri potrivnice care să îl vizeze pe revizuent, astfel că cererea de revizuire este inadmisibilă. (Decizia nr. 2240 din 18 septembrie 2014 pronunţată de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect revizuire)

Corina CIOROABĂ

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică