Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Mediere
Mediere
DezbateriCărţiProfesionişti

Consiliul de Mediere lansează campania ”Medierea prinde rădăcini”
28.04.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul mediului, Mediere
JURIDICE - In Law We Trust

Consiliul de Mediere a dat publicității luni, 27 aprilie 2015, un comunicat cu privire la campania ”Medierea prinde rădăcini”, organizată în săptămâna medierii, 4-10 mai 2015, prin care se dorește plantarea unui copac în fiecare oraș reședință de județ al României.

COPACUL MEDIERII presupune dragoste pentru profesie și semeni, implicare, comunicare, unitate, toleranță, solidaritate, respect, pluralism, pace, democrație, libertate. Consiliul de Mediere dorește să atragă atenția și asupra faptului că o persoană consumă în medie, în fiecare an, o anumită cantitate de hârtie şi de lemn, pentru fabricarea cărora sunt tăiaţi și folosiți 2 copaci adulți. Pentru a restabili echilibrul natural, fiecare persoană ar trebui să planteze anual câte 2-3 arbori.

În 4 mai 2015, profesia de mediator împlinește în România 9 ani de existență. Medierea este răspunsul prin care țările civilizate au creat un instrument vital dezvoltării unei societăți sănătoase, în care respectul, colaborarea și cooperarea sunt valori de necontestat. Consiliul de Mediere crede că aceste valori sunt importante pentru societatea românească și că, împreună cu mediatorii, părțile vor contribui la construirea unei culturi nelitigioase, în beneficiul lor și al statului.

Mugur Bogdan Mitroi, președintele Consiliului de Mediere, a declarat: ”Anul 2015 reprezintă edificarea construcției pornite în anul 2006 prin adaptarea unei arhitecturi moderne a profesiei de mediator, structural aceasta căpătând noblețea maturității profesionale.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti