Secţiuni » Selected
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members

ELSA București a organizat conferința “Justiția în România”
28.04.2015 | Denisa BRÎNZEI

JURIDICE - In Law We Trust

ELSA București, prin departamentul Seminare & Conferinţe, a organizat, în perioada 20-22 aprilie 2015, cea de-a VI-a ediție a conferinței “Justiția în România”, în cadrul Facultății de Drept, Universitatea din București.

Datorită succesului de care s-au bucurat ediţiile precedente, proiectul a devenit unul emblematic pentru ELSA Bucureşti si el se adresează, în special, tinerilor jurişti.

Pe parcursul celor 3 zile, cei aproximativ 100 de participanţi au avut ocazia de a afla mai multe despre actuala situaţie a justiţiei în România. În cadrul conferinţei s-au abordat teme precum dezvoltarea sectorului privat, dreptul aviaţiei, perspective legislative vizând finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale, reprezentarea instituţiilor care asigură exerciţiul puterii judiciare în ţara noastră şi reglementarea europeană a achiziţiilor publice.

Toate acestea s-au desfăşurat într-un cadru interactiv, prin intermediul dezbaterilor şi workshop-urilor la care au fost invitaţi specialişti de renume în domeniu, precum prof. univ. dr. Simina Tănăsescu, actual consilier prezidenţial – Departamentul Reformă Instituţională şi Constituţională, Alexandra Lăncrănjan, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Cristina Guseth, director al Fundaţiei Freedom House România, Laura Ştefan, coordonatorul activităților anticorupție pentru Expert Forum, Andreea Crețulescu, jurnalistă de televiziune, Adrian Ceparu, membru co-fondator şi avocat asociat în Societatea civilă de avocaţi “CEPARU ȘI IRIMIA”, Mihai Furtună, partener ONV LAW, Iulia Burbea, Partener la MILCEV BURBEA. Astfel, Conferinţa “Justiţia în România” a oferit studenţilor şansa de a descoperi noutăţile sistemului juridic, de a asculta opinii avizate ale specialiştilor şi de a clarifica nelămuriri cu privire la demersurile legislative actuale şi viitoare.

Echipa de organizare mulţumeşte pe această cale partenerilor, SCPA CEPARU ȘI IRIMIA şi ONV LAW, pentru tot ajutorul oferit în desfăşurarea acestei conferinţe.

Despre ELSA

ELSA (The European Law Students` Association) este o asociație internațională, independentă, apolitică, condusă de și pentru studenți. ELSA România este singura asociaţie a studenţilor la drept care activează la nivel naţional. Parte a ELSA România, grupul local ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti. Implicând stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii sau procese simulate, ELSA are ca scop principal evoluţia tinerilor în sistemul juridic.

Denisa BRÎNZEI
Director PR
ELSA București

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.