Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Arbitraj
Arbitraj
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Official partner: Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional CCIR

ICCJ. Acțiunea în anularea sentinței arbitrale


28 aprilie 2015 | Corina CIOROABĂ

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Arbitraj, Jurisprudență ÎCCJ curentă, Procedură civilă, RNSJ

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că acțiunea în anularea unei sentințe arbitrale introdusă după intrarea în vigoare a noului C. proc. civ. se supune, în ceea ce privește competența de soluționare a acesteia, dispozițiilor noului Cod, chiar dacă sentința arbitrală a fost pronunțată anterior intrării în vigoare a noului C. proc. civ. În acest sens, Înalta Curte a reținut că pronunțarea unei sentințe arbitrale nu conduce la concluzia că procesul în fața instanțelor judecătorești a început anterior intrării în vigoare a noului C. proc. civ., prin derularea procedurii arbitrale, ci dimpotrivă acțiunea în anulare, fiind o cerere de sine stătătoare introdusă după intrarea în vigoare a noului C. proc. civ., se supune dispozițiilor acestuia. Prin urmare, în conformitate cu prevederile art. 610 din noul C. proc. civ., Înalta Curte a stabilit competența de soluționare a acțiunii în anulare în favoarea Curții de Apel în circumscripția căreia a avut loc arbitrajul. (Decizia nr. 1594 din 27 martie 2014 pronunţată de Secţia de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect acțiune în anulare sentință arbitrală)

Corina CIOROABĂ

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică