Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii


 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Despre așteptări și realități în lumea juridică, cu uşile întredeschise
28.04.2015 | Andrei SĂVESCU

Ieri, 27 aprilie 2015, Aula Magna a Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti a găzduit conferinţa Ce urmează după drept, organizată de Adriana Almăşan şi Cristina Zamşa sub egida Cercului de drept privat, unde am fost onorat să fiu invitat. Spre deosebire de prima ediţie, care a fost înregistrată video, evenimentul de aseară s-a desfăşurat cu uşile întredeschise.

Anunţul evenimentului preciza: „O dezbatere despre așteptări și realități în lumea juridică”​. Prezentarea mea, pe care am citit-o în aproape un minut (3 minute cu tot cu pauzele de stil) a fost aceasta:

1. Juriştii sunt oameni lucizi. Ei iau decizii în fiecare zi. Sunt decidenţi.

2. Decidenţii sunt atenţi şi liberi, nu pot fi împinşi să ia decizii.

3. Deciziile se nasc din idei care sunt în preajma decidenţilor.

4. Cei favorizaţi de anumite decizii caută să injecteze idei în mediul decidenţilor prin difuzarea de mesaje publice care ţintesc decidenții relevanți.

5. Efectul difuzării mesajului se produce statistic şi individual. Statistic: la fel ca în cazul pescuitului, nu toți peștii mușcă, dar mușcă suficient de mulți. Individual: fiecare dintre decidenți este înconjurat de o multitudine de mesaje, astfel încât decidentul preia o parte dintre ele, căci nimeni nu poate să fie lucid în mod absolut.

Av. dr. Andrei Săvescu, coord. JURIDICE.ro


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Despre așteptări și realități în lumea juridică, cu uşile întredeschise”

  1. Adriana ALMĂȘAN spune:

    Multumim Domnului Profesor Andrei Savescu si celorlalte cadre didactice (Traian Briciu, Bogdan Dumitrache, Gheorghe Piperea, Mirela Stancu, Dragos Costescu, Liviu Zidaru) care au prezentat profesiile juridice dintr-o perspectiva foarte pragmatica si necosmetizata si care au oferit nu doar ponturi profesionale utile dar si sfaturi care pot fi folosite o viata, in viata.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.