Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Nelegala citare a părţilor pentru termenul când s-a judecat procesul


29 aprilie 2015 | Corina CIOROABĂ

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Jurisprudență ÎCCJ curentă, Procedură civilă, RNSJ

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că nelegala citare a părţilor, cu cel puţin 5 zile înaintea termenului la care a fost soluţionată cererea, poate fi încadrată în dispoziţiile legale ce reglementează motivele contestaţiei în anulare, prevăzute de art. 317 alin. (1) pct. 1 C. proc. civ. (art. 503 alin. 1 NCPC). În speţă, însă, Înalta Curte a reținut că din înscrisurile aflate la dosarul cauzei a rezultat legala citare a contestatorilor pentru termenul când a fost soluţionată cererea de revizuire, respectiv înaintea termenului de 5 zile prevăzut de art. 89 alin. (1) C. proc. civ. (art. 159 NCPC), iar citaţiile la care au făcut referire contestatorii au fost cele prin care le-a fost comunicată întâmpinarea, împrejurare care nu se încadrează în motivul de contestaţie în anulare prevăzut de art. 317 alin. (1) pct. 1 C. proc. civ. (Decizia nr. 2942 din 30 octombrie 2014 pronunţată de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect contestație în anulare)

Corina CIOROABĂ

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică