Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Nelegala citare a părţilor pentru termenul când s-a judecat procesul


29 aprilie 2015 | Corina CIOROABĂ
Secţiuni: ÎCCJ Jurisprudență curentă, Procedură civilă, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că nelegala citare a părţilor, cu cel puţin 5 zile înaintea termenului la care a fost soluţionată cererea, poate fi încadrată în dispoziţiile legale ce reglementează motivele contestaţiei în anulare, prevăzute de art. 317 alin. (1) pct. 1 C. proc. civ. (art. 503 alin. 1 NCPC). În speţă, însă, Înalta Curte a reținut că din înscrisurile aflate la dosarul cauzei a rezultat legala citare a contestatorilor pentru termenul când a fost soluţionată cererea de revizuire, respectiv înaintea termenului de 5 zile prevăzut de art. 89 alin. (1) C. proc. civ. (art. 159 NCPC), iar citaţiile la care au făcut referire contestatorii au fost cele prin care le-a fost comunicată întâmpinarea, împrejurare care nu se încadrează în motivul de contestaţie în anulare prevăzut de art. 317 alin. (1) pct. 1 C. proc. civ. (Decizia nr. 2942 din 30 octombrie 2014 pronunţată de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect contestație în anulare)

Corina CIOROABĂ

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro