Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial
ConferinţeCărţiProfesionişti

Modificarea Regulamentului (CE) nr. 673/2005 de instituire de drepturi vamale suplimentare la importurile anumitor produse originare din Statele Unite ale Americii


1 mai 2015 | Elena ALBU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept comercial, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Noutăți legislative

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 111, din 30 aprilie 2015 a fost publicat Regulamentul delegat (UE) 2015/675 al Comisiei de modificare a Regulamentului (CE) nr. 673/2005 al Consiliului de instituire de drepturi vamale suplimentare la importurile anumitor produse originare din Statele Unite ale Americii.

Obiectul regulamentului: Statele Unite nu au adaptat Legea privind compensarea dumpingului continuu și a subvențiilor, din această cauză, în conformitate cu obligațiile asumate în cadrul acordurilor Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), Regulamentul (CE) nr. 673/2005 a instituit o taxă vamală suplimentară ad valorem de 15% la importul anumitor produse originare din Statele Unite ale Americii, aplicabilă începând cu 1 mai 2005. Efectul unei taxe de import suplimentare ad valorem de 1,5 % asupra importurilor din Statele Unite de produse reprezintă, pe parcursul unui an, o valoare comercială care nu depășește 3.295.333 USD. Pentru a se asigura că nu există întârzieri în aplicarea ratei modificate a taxei de import suplimentare, prezentul regulament ar trebui să intre în vigoare la data publicării.

Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

Elena ALBU

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică