Secţiuni » Avocaţi
Avocaţi (UNBR, INPPA şi barouri)

De ce candidez pentru demnitate de Consilier al Consiliului Baroului București


5 mai 2015 |

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Pentru că apreciez că am experiența necesară în soluționarea, împreună cu colegii mei, a problemelor profesiei, experiență dobândită în cei 40 de ani de avocatură, din care 38 de ani în Baroul București, și pentru că, din 1996 și până în 2011, am îndeplinit demnitatea de Consilier și Cancelar al Baroului București și tot de atunci și până în prezent, prin mandatul dat de dumneavoastră, colegii mei, reprezint Baroul București în Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România.

Pentru că niciodată în perioada de 40 de ani pe care eu am parcurs-o în profesie și în Baroul București, perioadă care a cuprins și suișuri și coborâșuri, și din nou suișuri, repet, niciodată profesia de avocat nu a fost umilită cum este în prezent.

Umilința constă în aceea că aria de activitate a profesiei a fost restrânsă drastic în favoare altor profesii, din care unele fără a necesita o pregătire în specialitatea juridică, deși activitatea de consiliere a cetățenilor este o profesie și nu o meserie.

Umilința constă și în modul în care distinșii noștri magistrați și procurori, din păcate din ce în ce mai mulți, ne tratează nu ca parteneri în înfăptuirea actului de justiție, ci ca auxiliari necesari în înfăptuirea actului de justiție și, de cele mai multe ori, în legalizarea actului de justiție pe care ei îl îndeplinesc.

Pentru a readuce în rândul colegilor mei din Baroul București, barou ce reprezintă mai mult de 40% din avocatura românească, mândria și responsabilitatea de a fi membru al acestui barou, de a repune profesia în drepturile pe care legea ni le conferă, iar noi să ne desfășurăm activitatea în respectul față de profesie, în respectul față de principiul cofraternității, al respectului de sine și față de colegul de lângă tine.

Am crezut în anul 2011 că este momentul ca generația matură din profesie și de vârsta a doua, generație matură atât profesional, cât și intelectual, să-și asume ea responsabilitatea conducerii destinelor profesiei pentru o perioadă de cel puțin 20 de ani.

Constat că tot mai mulți colegi cu maturitate profesională stau deoparte, nu vor să intre ”în teren” și consideră că, dacă ei sunt corecți și activitatea lor corespunde legii, este suficient.

Cu mulți dintre dumneavoastră am discutat personal și am încercat să vă conving că este nevoie de un colectiv compus, întâi și întâi, din oameni de bună credință, dedicați profesiei și care să-și rupă din timpul odihnei lor interesului general.

Doresc să vă fac să înțelegeți că este nevoie de dumneavoastră pentru a decide destinele profesiei și că trebuie să fim din ce în ce mai uniți pentru a putea determina autoritatea statului, legislativă și administrativă, să înțeleagă că dispozițiile art. 24 din Constituția României, care consfințește dreptul la apărare al cetățeanului și dreptul lui de a-și alege un anumit avocat, nu este o normă legislativă oarecare, ci este fundamentul statului de drept.

Am convingerea că împreună vom reuși!

Av. Nicu TIBERIUS

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică