Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Facultatea de Drept a Universității din București. Selecția lucrărilor de licență la disciplina Drept penal. Partea specială și Criminologie


7 mai 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Facultatea de Drept a Universității din București a dat publicității luni, 4 mai 2015, un comunicat cu privire la selecție lucrărilor de licență la disciplina Drept penal. Partea specială și Criminologie.

Selecția se va realiza în conformitate cu Îndrumarul pentru lucrările de licență și potrivit cerințelor de mai jos:
1. prof. univ. dr Valerian Cioclei va coordona (în total) 20 de studenți din seriile I și II (drept penal), I și III (criminologie) și ID (criminologie). Selecția va avea în vedere notele de la drept penal – partea generală, criminologie și drept penal – partea specială I, la care se adaugă un interviu.
La interviu, studentul se va prezenta cu o propunere de temă și planul aferent. Interviul se va susține în zilele de joi, 14 și joi 21 mai, la Centrul de Drept penal, cu un mail de programare trimis cu o zi înainte pe adresa de email valerian.cioclei@drept.unibuc.ro numai de pe adresa studentului de la Facultate.
Studenții selecționați vor fi anunțați direct prin e-mail, cel mai târziu joi, 28 mai (prin urmare, toți studenții care nu primesc mail de confirmare nu au fost selecționați).

2. asist. univ. dr. Andra Trandafir va coordona (în total) 20 de studenți din seriile I și II (drept penal), II (criminologie) și ID (drept penal). Cele 20 de locuri vor putea fi repartizate în mod inegal între cele două discipline.
În vederea înscrierii, studenții sunt rugați să redacteze o cerere individuală, în care să menționeze:
– indiferent de materia aleasă, notele obținute la drept penal – partea specială I și criminologie;
– disciplina pentru care optează studentul;
– pentru drept penal, (eventual) tema propusă. În cazul în care tema nu face parte din cele cuprinse în tematica pentru licență, studentul va prezenta și un plan și bibliografia, motivând alegerea temei respective;
– pentru criminologie, tema propusă, planul și bibliografia;
– adresa de e-mail a studentului.
Selecția va avea în vedere aceste criterii, precum și activitatea de seminar. Cererile vor fi depuse individual, la seminare, până cel târziu la 12 mai 2015. Studenții de la ID vor putea depune cererile la cursul din 9 mai ori la seminarele studenților de la zi. Nu vor fi luate în considerare cererile transmise prin e-mail.

3. asist. univ. dr. Raluca Mocanu va coordona în total maxim 15 lucrări de criminologie (toate seriile) și drept penal (zi – seriile I și II).
În acest sens, studenții doritori se vor înscrie pe o listă unică, centralizată de un student desemnat de șefii de serie, în care vor fi menționate:
– notele la criminologie, drept penal – partea generală și drept penal – partea specială I;
– disciplina pentru care optează studentul;
– tema propusă;
– adresa de e-mail a studentului.
Lista centralizată va fi transmisă până la 12 mai 2015 pe e-mail la adresa: raluca-ioana.mocanu@drept.unibuc.ro

Studenții trebuie să opteze pentru unul dintre cei trei profesori mai sus-menționați, nefiind acceptată înscrierea aceluiași student la mai mulți profesori.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii