Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Comunitatea avocaților pro bono se alătură ONGFest


8 mai 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Dreptul muncii, SELECTED

Seminarul ONGLex organizat în cadrul festivalului ONGFest, vineri, 8 mai 2015, a adus în atenția participanților cadrul legal privind relațiile de muncă aplicabil organizațiilor neguvernamentale.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu American Corner, la Biblioteca Națională a României.

Scopul seminarului a fost acela de a facilita accesul la servicii juridice oferite de către avocați care au resursele și disponibilitatea de a furniza asistență juridică pro bono. În contextul în care organizațiile neguvernamentale reprezintă un susținător al consolidării democrației în România, iar rolul acestora se diversifică, de la susținerea cauzelor persoanelor a căror voce nu se poate face auzită, încurajarea participării civice, până la furnizarea de servicii educaționale sau sociale, seminarul își propune să faciliteze interacțiunea dintre reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale și avocati din cadrul firmei de avocatură BONDOC & ASOCIAȚII afiliată White and Case.

Principalele întrebări care au fost abordate s-au referit la situații juridice cu care organizațiile neguvernamentale se confruntă, precum: în ce măsură este posibil ca un angajat care are un contract de muncă cu norma de lucru de 8h/zi încheiat cu un angajator să mai încheie încă un CIM cu un alt angajator, având tot norma de lucru de 8h/zi? Care este norma de lucru maximă pe care o poate avea un angajat la același angajator, indiferent de numărul de contracte de muncă încheiate cu acesta? În ce măsură o persoană fizică poate încheia pentru aceeași perioadă și cu aceeași persoană juridică atât un CIM, cât și un contract de voluntariat?

BONDOC & ASOCIAȚII este parte a unei alianțe cu White & Case LLP cu privire la România și oferă asistență juridică cu privire la aspecte legate de dreptul român și, de asemenea, colaborează cu avocații White & Case LLP din 39 birouri, în 26 de țări. Începând cu anul 2014, firma este parte a rețelei avocaților pro bono, inițiată de către Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile și care numără în prezent 12 firme de avocatură.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică