Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Comunitatea avocaților pro bono se alătură ONGFest
08.05.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul muncii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Seminarul ONGLex organizat în cadrul festivalului ONGFest, vineri, 8 mai 2015, a adus în atenția participanților cadrul legal privind relațiile de muncă aplicabil organizațiilor neguvernamentale.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu American Corner, la Biblioteca Națională a României.

Scopul seminarului a fost acela de a facilita accesul la servicii juridice oferite de către avocați care au resursele și disponibilitatea de a furniza asistență juridică pro bono. În contextul în care organizațiile neguvernamentale reprezintă un susținător al consolidării democrației în România, iar rolul acestora se diversifică, de la susținerea cauzelor persoanelor a căror voce nu se poate face auzită, încurajarea participării civice, până la furnizarea de servicii educaționale sau sociale, seminarul își propune să faciliteze interacțiunea dintre reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale și avocati din cadrul firmei de avocatură BONDOC & ASOCIAȚII afiliată White and Case.

Principalele întrebări care au fost abordate s-au referit la situații juridice cu care organizațiile neguvernamentale se confruntă, precum: în ce măsură este posibil ca un angajat care are un contract de muncă cu norma de lucru de 8h/zi încheiat cu un angajator să mai încheie încă un CIM cu un alt angajator, având tot norma de lucru de 8h/zi? Care este norma de lucru maximă pe care o poate avea un angajat la același angajator, indiferent de numărul de contracte de muncă încheiate cu acesta? În ce măsură o persoană fizică poate încheia pentru aceeași perioadă și cu aceeași persoană juridică atât un CIM, cât și un contract de voluntariat?

BONDOC & ASOCIAȚII este parte a unei alianțe cu White & Case LLP cu privire la România și oferă asistență juridică cu privire la aspecte legate de dreptul român și, de asemenea, colaborează cu avocații White & Case LLP din 39 birouri, în 26 de țări. Începând cu anul 2014, firma este parte a rețelei avocaților pro bono, inițiată de către Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile și care numără în prezent 12 firme de avocatură.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti