Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Egipt. Fost președinte condamnat la închisoare pentru corupție


11 mai 2015 | Irina RIMARU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Drept penal

Sâmbătă, 9 mai 2015, fostul președinte egiptean Hosni Mubarak și cei doi fii ai săi, Alaa și Gamal, au fost condamnați la trei ani de închisoare pentru corupție, potrivit bbc.com.

Cei trei, care vor trebui să plătească și o amendă de 16,4 milioane de dolari, au fost găsiți vinovați pentru deturnarea a peste 10 milioane de euro reprezentând fonduri publice. Cazul a fost rejudecat de un tribunal din Cairo în urma deciziei Curții de Casație de desfășurare a unui nou proces, după ce a anulat hotărârea în prima instanță prin care fostul președinte, acum în vârstă de 87 de ani, fusese condamnat la trei ani de închisoare. Hosni Mubarak și cei doi fii ai săi au apărut sâmbătă în boxa acuzaților în costume civile, spre deosebire de precedentele audieri, la care erau îmbrăcați în uniformele de deținut.

Deocamdată nu este clar dacă fostul președinte egiptean și fiii săi vor fi din nou arestați și dacă noua condamnare, care poate fi contestată în apel, este sau nu acoperită de perioada de detenție preventivă, care a expirat deja în luna ianuarie.

Irina Rîmaru

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică