Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Acțiune disciplinară împotriva a trei judecători, respinsă de CSM
11.05.2015 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Secția pentru judecători în materie disciplinară din cadrul CSM a hotărât în ședința de miercuri, 6 mai 2015, respingerea acțiunii disciplinare formulate de Inspecția judiciară împotriva judecătorilor Gabriela Ana Țarcă, Adela-Irina Condrovici, Levente-Farkas Antik, Curtea de Apel Oradea.

Judecătorii au fost acuzați de săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t) teza a II-a, cu aplicarea art. 99^1 alin. 2 din Legea nr. 303/2004.

În cadrul ședinței, s-a formulat opinie separată, în sensul admiterii acțiunii disciplinare.

Art. 99 lit. t): ”exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă.”
Art. 99^1 alin. 2: ”Există gravă neglijenţă atunci când judecătorul sau procurorul nesocoteşte din culpă, în mod grav, neîndoielnic şi nescuzabil, normele de drept material ori procesual.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate