Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Acțiune disciplinară împotriva a trei judecători, respinsă de CSM
11.05.2015 | JURIDICE.ro

Secția pentru judecători în materie disciplinară din cadrul CSM a hotărât în ședința de miercuri, 6 mai 2015, respingerea acțiunii disciplinare formulate de Inspecția judiciară împotriva judecătorilor Gabriela Ana Țarcă, Adela-Irina Condrovici, Levente-Farkas Antik, Curtea de Apel Oradea.

Judecătorii au fost acuzați de săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t) teza a II-a, cu aplicarea art. 99^1 alin. 2 din Legea nr. 303/2004.

În cadrul ședinței, s-a formulat opinie separată, în sensul admiterii acțiunii disciplinare.

Art. 99 lit. t): ”exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă.”
Art. 99^1 alin. 2: ”Există gravă neglijenţă atunci când judecătorul sau procurorul nesocoteşte din culpă, în mod grav, neîndoielnic şi nescuzabil, normele de drept material ori procesual.”


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.