Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
2 comentarii

Decanul Baroului București a adresat Avocatului Poporului o cerere de sesizare a Curții Constituționale ref. modificarea Codului fiscal
11.05.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Fiscalitate, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Baroul București a dat publicității vineri, 8 mai 2015, un comunicat cu privire la adresa formulată de av. Ion Ilie-Iordăchescu – Decan, către Avocatul Poporului, pentru sesizarea Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a punctului 1 din Titlul I ”Dispoziții generale” din Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobat prin HG nr. 44/2004, referitor la abrogarea punctului 1 din HG nr. 44/2004.

Punctul 1 alin. 2 din HG nr. 44/2004 prevede: ”activitățile desfășurate în mod independent, în condițiile legii, care generează venituri din profesii libere, precum și drepturile de autor conexe definite potrivit prevederilor Legii nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, cu modificările și completările ulterioare”, nu pot fi reconsiderate ca activități independente potrivit prevederilor art. 7, alin. 1, pct. 2.1 și 2.2 din Codul fiscal.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti