Secţiuni » Jurisprudenţă » ÎCCJ
Înalta Curte de Casaţie şi JustiţieJurisprudenţă curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRecurs în interesul legii

ICCJ. Acțiune în contencios administrativ. Reguli referitoare la termenul de prescripție
11.05.2015 | Corina CIOROABĂ

Secţiuni: C. administrativ, Jurisprudența ÎCCJ, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că regula în contenciosul administrativ este prescriptibilitatea acţiunilor într-un termen general de 6 luni, calculat potrivit art. 11 din Legea nr. 554/2004, legiuitorul neoperând nicio diferenţiere după cum motivul de nulitate invocat este absolut ori relativ. Prin urmare, imprescriptibilitatea acţiunilor în contencios administrativ, reprezentând o situaţie de excepţie, trebuie să fie expres prevăzută de lege (exceptio est strictissimae interpretationis), ea neputând să fie dedusă prin analogie, ca efect al raportării la actele juridice civile stricto sensu. (Decizia nr. 6038 din 4 iulie 2013 pronunţată în recurs de Secţia de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect constatarea nulității absolute a actului de novaţie la contractul de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare)

Corina Cioroabă

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti